11 de maig 2009

SORTIDA DEL CLUB DE LECTURA A CALDES D'ESTRAC



Dissabte 9 de maig els participants al Club de Lectura de la Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní vàren visitar la vila de Caldes d'Estrac, a la comarca del Maresme. Aquesta petita localitat costanera guarda alguns tresors literaris, ja que hi van viure Jacint Verdaguer i Joan Maragall i gràcies al mecenatge del Marques de Comillas altres artistes la van freqüentar com a vila d'estiueig. També Josep Pla fou un dels insignes "turistes" de Caldes, o Caldetes com se sol conèixer.

Els clubaires hem gaudit d'una ruta literària guiada per la poetessa i recitadora Anna Maluquer per diferents indrets de Caldes i després hem visitat la col·lecció de pintura que mostra la Fundació Palau, organitzada per Josep Palau i Fabre. Dins aquesta Fundació, el poeta i admirador de Picasso exhibeix quadres de l'esmentat Picasso, de Josep Palau i Oller, Nonell, Mompou, i obres d'autors actuals com Perejaume, Barcelo o Yagües. Hem pogut veure també una exposició temporal amb escultures de bronze d'Apel·les Fenosa.

Aquesta visita ha estat possible gràcies a la Diputació de Barcelona.

3 comentaris:

  1. La lectura té molts avantatges, que sovint reduïm a l'àmbit privat o personal; és maco de comprovar que també ens uneix.

    (A part, fa goig de veure un grup tan nombrós.)

    ResponElimina
  2. Malgrat no poder-hi asistir per completa falta de temps, em sembla molt bona idea el sistema del Club de Lectura, i també crec que està molt bé les sortides que es proposen. Així doncs, felicito tant a les persones que l'han creat com a les que hi asisteixen i ho fan posible. Salutacions a tothom!

    ResponElimina
  3. ja veig que, com sempre, les dones guanyen per majoria absoluta.
    salutacions

    ResponElimina