18 de novembre 2010

Xerrada, presentació de llibre i exposició al voltant del Comerç Just


Olga Vaz, responsable de l'ONG Alternativa 3, Sílvia del Fresno, tècnica de Salut i Desenvolupament, i Lourdes Vergès, periodista que ha treballat per Intermón Oxfam, han estat les tres protagonistes de la tarda d'aquest dimarts a la Biblioteca.


Després d'una breu presentació per part de la Sílvia del Fresno, Olga Vaz ha explicat la tasca d'Alternativa 3 en relació al Comerç Just i les característiques d'aquest tipus de comerç: alta qualitat, treball amb cooperatives i pre-finançament de les compres (que vindria a substituir els crèdits bancaris). Podeu veure un fragment d'aquesta intervenció en el següent vídeo:




Després la Lourdes Vergès ha presentat el seu llibre C de Cacau, explicant que la idea va néixer de la suma de la important activitat de Comerç Just que duu a terme Intermón Oxfam i l'editorial que té aquesta ONG. Per què no aprofitar aquestes dues coses i crear un llibre divulgatiu sobre el Comerç Just? En un primer moment el llibre s'havia de titolar C de comerç just ja que entrava a formar part de la col·lecció Alfabet solidari de l'editorial d'Intermón Oxfam. Però finalment es va optar per un títol que al·ludís a un objecte de la vida quotidiana per facilitar així l'objectiu del llibre: aproximar realitats molt allunyades a un públic infantil.











Per últim i com a cloenda, els assistents a l'acte han pogut fer una degustació de productes de Comerç Just: galetes, patates i cafè; així mateix, han pogut veure l'exposició sobre el Comerç Just que queda instal·lada a la Biblioteca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada