03 de juliol 2014

Presentació del llibre "Malvestats i paisatges" de Xavier Zambrano


El sadurninenc Xavier Zambrano ha presentat el seu poemari “Malvestats i paisatges” a la biblioteca. 

Sobre l'autor:
Xavier Zambrano (Sant Sadurní d’Anoia, 1977) és llicenciat en filologia anglesa i traductor de l’anglès i del xinès. Ha traduït, entre altres autors, a Arnold Bennett, Philip Kerr i Lao Zi. Va rebre el Premi Constantí 2003 de literatura de viatges i és coautor de l’assaig "Fabricar l'immigrant: la immigració a Catalunya 1977-2007". És membre fundador del col·—lectiu de traductors literaris Reviradors i ha col·—laborat amb les publicacions periòdiques Lateral, Avant i L’espurna. "Malvestats i paisatges" és el seu primer poemari.







Sobre el llibre:
"Malvestats i paisatges" ha obtingut el premi de poesia Joan Duch 2013 en la seva 15a edició. És un llibre que es reconeix en els miralls trencats —i encara inquietants— del simbolisme i el parnassianisme. El poemari aventura una nova història universal de la infàmia en què es reuneixen alguns dels malvats més captivadors de la literatura i del cinema en un ball de màscares venecianes. Damunt el tapet que van teixint els poemes, es juga la impossible partida de pòquer entre Lord Byron i Billy the Kid, sota l’atenta mirada de Robinson Crusoe. En joc, un viatge als temples de Kyoto o a les no menys espirituals vinyes del Penedès.
Les cobertes del llibre són obra de l’artista sadurninenc Alonso Castellanos Robles.

Josep Gelonch, editor de Fonoll,
Francesc Gelonch, poeta i membre del jurat del Premi Joan Duch, 
Xavier Zambrano
i Alonso Castellanos, pintor 

Sobre el premi:
El Premi Joan Duch, convocat per l’Ajuntament de Juneda i l’editorial Fonoll, està destinat a joves autors d’entre 18 i 35 anys de tot l’àmbit lingüístic català. L’obra guanyadora és publicada dins la col·—lecció de poesia Joan Duch. Joan Duch i Arqués (1899-1929) fou un poeta noucentista nascut a Juneda, autor del poemari publicat pòstumament "Les hores gerdes" (1931).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada