31 d’octubre 2014

Concert de cloenda del cicle Biblioteques amb D.O.

 
Com a cloenda del Biblioteques amb D.O. hem pogut gaudir del Concert de jazz de Songs Quartet. Aquest quartet interpreta standards de jazz, bossa nova, samba, latin... Les cançons donen espai a improvisacions instrumentals i sonoritats exòtiques.

Els seus components són: Sabina Witt -veu-,
Santi Careta -guitarra-, Marc Cuevas -contrabaix- i Valentí Querol -bateria-.

30 d’octubre 2014

4t Most&Blogs de la Penedesfera i #6InstameetPenedès

 
Penedesfera

4t Most&Blogs o 14è Vins&Blogs de la Penedesfera i #6InstameetPenedès

Most&Blogs

Índex Terrorífic

DIJOUS 30 D'OCTUBRE
Suspens continu amb l'espectacle "L'entrada"

Us proposem seixanta minuts de suspens continu amb aquest espectacle de proximitat.

Peter Letting, llibreter antiquari amb una sensibilitat especial pels llibres i les seves històries, rep una inesperada visita que li canviarà la vida de forma radical.

A les 19h (al 2n pis de l'Índex)

# Gratuït
# A càrrec de Jordina Biosca
# Per a joves a partir de 12 anys


ÍNDEX. Servei de Joventut
C/ Pompeu Fabra, 34
Sant Sadurní d'Anoia
Tel. 93 891 33 20
index@santsadurni.cat

29 d’octubre 2014

Què vols saber sobre Noah Gordon?


Dipu-Manco.jpg

Les Entrevistes virtuals són un espai de la Biblioteca Virtual que et permet preguntar als autors convidats tot el que vulguis sobre les seves obres.
De l'1 al 21 de novembre pots enviar les teves preguntes a Noah Gordon, autor d'obres tan conegudes com El metge, El rabí, La Doctora Cole o L'últim jueu.

EV Noah Gordon.jpg501-noah-gordon.jpg

28 d’octubre 2014

Conte per a adults "El Tast" de Roald Dahl

Seguim amb les activitats del cicle Biblioteques amb D.O. a Sant Sadurní, en què s’organitzen una bona colla d’activitats de maridatge de cava i literatura entre la biblioteca i les Caves El Xamfrà. Tots els actes van acompanyats amb un tast de Cava Brut Nature El Xamfrà.


Aquest darrer divendres hem tingut conte per a adults: "El Tast" de Roald Dahl, amb la narradora Jordina Biosca. 



Que ens el bevem el vi, és cosa sabuda per tots i tothom. Que sapiguem d'on

25 d’octubre 2014

Sessió de tast comentat de cava El Xamfrà amb l’Escola de Viticultura i Enologia d’Espiells

La regidora de cultura ha donat la benvinguda
A la sala d'adults de la biblioteca hem tingut sessió de tast a càrrec de Francesc Domínguez, Xavier Vidal i Miquel Medall, juntament amb 20 alumnes de 2n del Grau de viticultura de l'Escola de Viticultura i Enologia d'Espiells. El parlament inicial ha anat a càrrec de Benjamí Mercader, seguit de la intervenció del Francesc Domínguez i del comentari del tast a càrrec de Miquel Medall. 


23 d’octubre 2014

Xerrada “Revistes que es mengen” amb Josep Sucarrats, director de la revista “Cuina”

Revistes que es mengen
Sucarrats ha explicat com és el procés de creació d'una revista gastronòmica, des de l'elecció dels temes fins la distribució al quiosc, passant per l'elaboració de continguts. Ens ha desvetllat secrets com ara com són les sessions fotogràfiques de gastronomia i si els fotògrafs es mengen el que fotografien o no...

Josep Sucarrats
Va néixer a Abrera l’any 1975 i és periodista. Dirigeix la revista CUINA des del 2006. Ha publicat dues guies de viatges i participa regularment en espais gastronòmics de televisió i ràdio (RAC1, COM Ràdio, iCatFM, BTV). Ha estat col·laborador habitual d’El Matí de Catalunya Ràdio, La Tribu i també a Catalunya Ràdio. Ha escrit en diverses publicacions i col·labora mensualment amb la revista d’història Sàpiens, on signa la secció de temàtica culinària Un sopar amb… Ha estat professor de Periodisme Gastronòmic a la Universitat de Vic. I, fora de la feina, és un àvid cercador de noves experiències gastronòmiques a restaurants, mercats i cellers.
Aquest octubre justament treu al mercat la seva darrera obra: Històries de la Barcelona gormanda. 

22 d’octubre 2014

Maridatge de cava El Xamfrà amb tapes de la Taverna del Vinseum

Hem pogut gaudir d'un tast comentat de caves El Xamfrà maridat amb tapes de la Taverna del Vinseum, amb presentació de Ton Colet i intervenció de Francesc Domínguez (El Xamfrà). Dins del cicle "Biblioteques amb D.O.".


Una de les tapes i cava

16 d’octubre 2014

Tertúlia del club de lectura amb l'escriptora Ma. Carme Roca

Barcino, de Maria Carme Roca
  • Tertúlia del divendres 10 d’octubre de 2014
Club de lectura Celler de lletres
Aquest mes d’octubre la trobada del Club de lectura Celler de lletres celebrava una de les sessions que les clubaires anomenem “especials”, ja que estava pensada per acollir la xerrada de “Literatura amb DO” d’enguany, dins el projecte Biblioteques amb DO.

15 d’octubre 2014

Hora del conte i taller de dibuix "El raïm inquiet"

Seguim amb les activitats del cicle Biblioteques amb D.O. a Sant Sadurní, en què s’organitzen una bona colla d’activitats de maridatge de cava i literatura entre la biblioteca i les Caves El Xamfrà. 

Aquest divendres l'Elisenda Guiu i la Cristina Caupena han embadalit els nens i nenes que han participat a l'hora del conte de la biblioteca. Després, els infants han pogut fer un mural sobre el tema. Podeu veure l'àlbum de fotos al Facebook

Narració del conte a càrrec de la seva autora, Elisenda Guiu

El Raïm Inquiet explica la història d’un gotim de raïm impacient i eixerit que té moltes ganes de ser vi. Al llarg d’un intens viatge en què anirà visquent
diverses transformacions, els lectors i lectores aprendran el procés d’elaboració del vi alhora que s’endinsaran en l’aventura del protagonista.
El conte també inclou algunes curiositats i vocabulari sobre la verema, així com dites, frases fetes i embarbussaments relacionats amb el raïm o el vi.


    

09 d’octubre 2014

"Un tast diví"

Dissabte al Centre d'Interpretació del Cava (CIC Fassina), dins del cicle Biblioteques amb D.O., hem gaudit de l'espectacle "Un tast diví" (de Lluís Bosch i Carolina Rius), amb tast comentat de Caves El Xamfrà i petita degustació gastronòmica. 


Els participants s'han trobat, damunt de la taula, tres plats tapats amb un tovalló negre on posava: “País imaginari”, “Terres d’ultramar” i “Somni d’infants"... 

07 d’octubre 2014

Taller "Fem el cartell de Festa Major" amb Manel Atserà

Aquest dissabte a la biblioteca varem dur a terme el tradicional taller infantil "Fem el cartell de Festa Major". Com sempre, un grup de nens i nenes ben disposats a treballar i passar-s'ho bé, capitanejats per un artista local, van elaborar un gran mural que anunciarà la propera festa de la nostra vila, la festa major d'hivern del 29 de novembre.

En aquesta ocasió des de la biblioteca es va convidar a participar-hi al pintor vilafranquí però que resideix a Sant Sadurní, en Manel Atserà, que va explicar als nens i nenes quin és el seu procés creatiu.

Els participants al taller són: Toni Ruiz, Mireia Carafí, Àlex Ballesteros, Aleix Aguilera, Oscar Fernandez, Gisela Navarro, Roger Tironi, Maria Amat, Aleix Rubert, Alba Garriga, Marçal Beltran i Carla Compte. A tots ells, felicitats pel resultat !!!

En Manel Atserà

03 d’octubre 2014

Acte de presentació del cicle Biblioteques amb D.O. 2014

Octubre és enguany el mes de les Biblioteques amb D.O. a Sant Sadurní, en què s’organitzen una bona colla d’activitats de maridatge de cava i literatura entre la nostra biblioteca i les Caves El Xamfrà


L'acte de presentació ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura, Montserrat Medall, i Francesc Domínguez, responsable de Caves El Xamfrà. 
Per segon any consecutiu, la Biblioteca s’ha sumat al projecte "Biblioteques amb DO", una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya que dedica la seva atenció a les denominacions d'origen vitícoles catalanes, establint un maridatge de col·laboració entre la biblioteca de la Denominació d’Origen i un celler del territori. 

01 d’octubre 2014

NOVETATS I ACTIVITATS OCTUBRE 2014


ACTIVITATS A LA BIBLIOTECA OCTUBRE 2014

ACTIVITATS A LA BIBLIOTECA AMB CAVA EL XAMFRÀ

DIMECRES 1 D’OCTUBRE 20:00 ACTE DE PRESENTACIÓ
DEL CICLE  BIBLIOTEQUES AMB D.O. 2014
Exposició d’escultures  Cepas Con Arte
Acompanyament musical del duet de jazz
de Víctor Nin (guitarra) i Joel Sempere (saxo)

DISSABTE 4 D’OCTUBRE 10:00
TALLER INFANTIL “FEM EL CARTELL DE FESTA MAJOR”
Amb Manel Atserà

DISSABTE 4 D’OCTUBRE 17:00 CIC Fassina
BIBLIOTEQUES AMB D.O. AL CAVATAST
“CAVA EL XAMFRÀ L’ELEGÀNCIA DEL CAVA”
Espectacle "Un tast diví" de Lluís Bosch i Carolina Rius

DIVENDRES 10 D’OCTUBRE 18:00
HORA DEL CONTE I TALLER DE DIBUIX
“El Raïm inquiet” amb Elisenda Guiu i Cristina Caupena
per a nens i nenes a partir de P4

DIVENDRES 10 D’OCTUBRE 19:15 Cava el Xamfrà