Els laboratoris de lectura a la biblioteca


A la nostra biblioteca es fan tres laboratoris anuals: al febrer, al maig i al novembre. 

Tal com diu un fragment de l'article Laboratoris de lectura per a les famílies o com treure l'univers de cada llibre, els laboratoris "segueixen un guió molt pensat. Parteixen dels llibres per acabar tornant als llibres. L'obra és la font d'inspiració i la protagonista de les sessions". Els laboratoris només procuren donar eines per descodificar la font. 

"Tal com apuntava el pedagog José Antonio Portillo "traiem l'univers de cada llibre", desgranant-ne la història, els personatges, les temàtiques, les il·lustracions i les tècniques per, a partir d'aquests elements que configuren cada llibre, ampliar els referents de lectura de les famílies i fer més ric el seu itinerari lector". 


Per saber més sobre els laboratoris de lectura podeu llegir el Decàleg o trets que caracteritzen un Laboratori de lectura familiar (reproduït una mica més avall)...

... O bé podeu accedir, clicant l'enllaç corresponent, a l'article Laboratoris de lectura per a les famílies o com treure l'univers de cada llibre, de Nati Calvo, Glòria Gorchs, Anna Mas i Marta Roig.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada