23 de març 2007

CLUB DE LECTURA trobada de març


El 23 de març s'ha reunit altre cop el Club de Lectura. En aquesta ocasió s'ha comentat l'obra El lector, de Bernhard Schlink, com sempre amb la Núria Talavera.Sobre l'obra i l'autor de la pròxima lectura: Madame Bovary, de Gustave Flaubert

Com és Madame Bovary?
Madame Bovary és una de les obres mestres de la novel·lística francesa del segle XIX, i la novel·la més cèlebre de Gustave Flaubert. Publicada el 1857, Madame Bovary compleix ara 150 anys, i avui ens pot semblar convencional, però en el seu temps va implicar Flaubert en un procés (del qual va ser-ne absolt, afortunadament), acusat d'ofendre la moral i la religió.
L'escàndol li va obsequiar un gran èxit de públic i va aconseguir que la protagonista de la novel·la, Emma Bovary, es convertís en el símbol de la insatisfacció i del mal incurable de la frustració sentimental, de tal manera que va enriquir els diccionaris de psicologia amb el terme "bovarisme", descrit com la insatisfacció i la malenconia alimentades per la literatura.

Qui era Gustave Flaubert?(Rouen, 1821-1880)
Novel·lista francès enquadrat dins l'escola realista, lloat per la seva objectivitat i l'acurada perfecció del seu estil, qualitats ambdues que es poden trobar en la seva primera novel·la, Madame Bovary, el seu treball més representatiu. Flaubert, fill d'un metge, va néixer a Rouen, Normandia, el1821. Va estudiar dret a París durant un curt període de temps, però la seva fràgil salut el va obligar a abandonar-ho. Va ser llavors quan va decidir dedicar-se a escriure. Afectat per un desordre de tipus nerviós, va transcórrer la major part de la seva vida de forma tranquil·la, a Rouen, al costat de la seva família. Allí va morir el 1880.

Bibliografia de Gustave Flaubert que podeu trobar a la Biblioteca de Sant Sadurní
L’Educació Sentimental (Ed. 62)
La Educación Sentimental (Alianza)
Madame Bovary (Proa) català
Madame Bovary (Alianza) castellà
Salambó (Edhasa) català
Salambó (Lipari) castellà
Tres contes (Destino)

PÀGINES WEB:http://blogs.elboomeran.com/fogel/2006/10/flaubert.html
http://www.eldia.com.ar/edis/20070312/revistadomingo39.htm
http://www.bibliotecasvirtuales.com/biblioteca/LiteraturaFrancesa/Flaubert/MadameBovary/index.asp

Properes cites del Club de Lectura:
27 d’abrilComentari de Madame Bovary
Lliurament de Màrmara de Maria de la Pau Janer
25 de maig
Comentari de Màrmara de Maria de la Pau Janer
Lliurament de El Callejón de los milagros de Naguib Mahfouz
29 de juny
Comentari de El Callejón de los milagros
Lliurament de La Muntanya màgica de Thomas Mann

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada