26 de gener 2010

Comentari de "Los aires difíciles" d'Almudena Grandes





Aquest divendres dia 29 de gener, els membres del Club de Lectura de la biblioteca obriran la primera sessió anual comentant la novel·la d'Almudena Grandes Los aires difíciles.




Us fem cinc cèntims de la novel·la que es comentarà:


Los Aires difíciles





Juan Olmedo, a sus cuarenta años, es el superviviente de un naufragio, del que sólo ha podido rescatar a su sobrina y a su hermano deficiente mental. Atrás ha dejado un pasado, en otra ciudad, dramático y caprichoso como los vientos que azotan la costa atlántica gaditana que ha elegido para huir de sus recuerdos. En este apartado rincón del mundo, Juan, con la inesperada colaboración de Maribel, su asistenta, y Sara, una "extraña" recién llegada como él, volverá a enfrentarse con estos recuerdos que le torturan y persiguen: un amor secreto e imposible con su cuñada, y el misterio de la muerte de su hermano más querido y más odiado a la vez: Damián.
Madura i intensa, on el passat dels personatges és el motor d’una història en present i que dibuixa el futur de manera boirosa. És la història d’unes quantes vides disperses, que naveguen sense rumb fins el moment que es troben, gairebé per casualitat. En poc temps s’estableix un fort punt d’unió que els ajuda a tirar endavant i trencar amb la solitud que porten arrossegant.
A Los aires difíciles, tots els protagonistes estan marcats per una maduresa precoç. Els nens responen a patrons d’adults, i els grans es deixen dur pels impulsos més primaris talment com si fossin infants. L’estil acurat però dur de l’autora colpeix el lector, que absorbeix les situacions narrades com si fossin punxades doloroses però alhora gratificants.
És una història complexa que es basteix sobre una simple trama on temes tant típics com l’amor esdevenen un element distintiu i especial.
I si sentiu curiositat per saber més sobre l'obra d'aquesta escirptora, nascuda a Madrid l'any 1960, podeu accedir als següents enllaços: Revista de Cultura Lateral (amb variades crítiques que els mitjans de comunicació han fet sobre Los aires difíciles) i Almudena Grandes
(web de Tusquets Editores amb informació sobre la seva novel·la El corazón helado i la biografia de l'autora, entre altres).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada