15 de març 2011

MARIA BARBAL a la Biblioteca




Aquest dijous hem comptat amb la presència de l'escriptora Maria Barbal, autora de Pedra de tartera, que ha vingut a la Biblioteca en un acte organitzat per la Regidoria de Normalitzacio Lingüística.

Aquest ha estat l'aspecte de la sala d'adults de la Biblioteca el dijous 10 de març a dos quarts de vuit del vespre; tothom a punt per a escoltar la conferència de l'escriptora.
Barbal ha parlat dels recursos literaris: la pròpia experiència (fets viscuts o escoltats), els fets de la premsa i la creació lliure tant de personatges com de la veu narrativa. Ha explicat que hi ha escriptors als quals els han passat coses extraordinàries que poden utilitzar per a les seves creacions però que "això no és un fet imprescindible per a escriure". L'escriptora ha parlat també del seu llibre Emma per exemplificar un altre recurs literari: el seguiment d'una notícia de la premsa. Finalment, un altre recurs literari que ha explicat l'autora consisteix en fer un esbós de la història que es vol explicar i paral·lelament crear els personatges: el protagonista i els secundaris. Per últim, Barbal ha dit que cal decidir la veu -o veus- narrativa, és a dir, cal saber des de quin punt de vista es vol escriure la història. "En definitiva, cada escriptor té el seu propi impuls i manera d'escriure però gairebé tothom passa pels mateixos punts. El seguiment de tots aquests passos pot ser un procés molt espontani, com va ser el meu cas amb Pedra de tartera."








Després de la xerrada, hi ha hagut torn de preguntes sobre els seus llibres en general i sobre l'adaptació de Pedra de tartera que s'està representant al Teatre Nacional de Catalunya.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada