28 de maig 2012

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE El Anuncio

L'autora gelidenca Cristina Tironi ha vingut a la biblioteca a presentar el seu darrer llibre: El Anuncio.























Cristina Tironi va néixer a Barcelona però la seva família es va traslladar a Gelida, on ella encara viu. Quan va néixer la seva primera filla va deixar la feina en un departament de comptabilitat d’una petita empresa, va treballar al cap d’un temps com a teleoperadora d’una empresa de vins i caves i en els darrers anys com a monitora de clubs de lectura infantils i juvenils.

La creació literària és una constant a la vida de Cristina Tironi: és autora de diferents relats, novel·les i contes. El 2011 va llençar la seva primera novel·la publicada, Cuando suba la marea, una novel·la social i intimista protagonitzada per la història de la senyora Maria Serna, que quan queda vídua ha de trobar el seu lloc al món, a la família i a les relacions que l’envolten.



Ara ens presenta la seva segona publicació, El Anuncio, un recull de contes al voltant dels anuncis per paraules i les persones que hi contacten a la recerca d’amistat, amor, feina, intercanvi... un seguit de relats per a adults on hi conviuen personatges de tota mena en situacions còmiques, tràgiques i reals com la vida que retrata amb tanta proximitat la Cristina Tironi.



L’autora ens ha acostat al seu món literari, ple de referències poètiques i socials, i a la manera com trasllada la seva creació a l’obra publicada, especialment a través de les plataformes virtuals d’autoedició. 
També ens ha fet algunes recomanacions literàries: "Paraíso inhabitado" d'Ana Maria Matute, "La lladre de llibres" de Markus Zusak, "El Peso de las sombras" d'Ángeles Caso i tota la narrativa de Mercè Rodoreda. 




Què hi ha darrere d'aquestes breus línies de lletra menuda en què éssers anònims ofereixen o busquen des del més vulgar al més increïble? Navegant per aquest mercat, la imaginació troba un camp abonat per volar. Amor, trobades, avarícia, obsessió, màgia, domini, venjança, misteri. Onze vides dispars en què la recerca és el nexe. Personatges submergits en la seva lluita particular, indagant en un infinit mar d’anuncis. Potser aconsegueixin arribar a la seva fita ... Potser es quedin pel camí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada