19 d’octubre 2012

EXPOSICIÓ “ROSA LEVERONI, DONA DE LLETRES”


Aquesta és la mostra que podeu visitar a la sala d'adults de la biblioteca fins al 8 de novembre: una exposició que recorda la figura i la transcendència de Rosa Leveroni (Barcelona 1910 – 1985), de la qual fa dos anys se'n va celebrar el centenari del naixement. La mostra, que és de petit format, consta de 6 apartats i alterna explicacions sobre la vida i l’obra de la poeta amb fragments literaris. 


Rosa Leveroni fou poeta, bibliotecària, filòloga, crítica i viatgera. Va escriure obres com Cartes d’amor i d’exili, La Casa deserta, Epigrames i cançons i Presència i record
Totes es poden aconseguir a través de la Biblioteca Municipal.

L'exposició comença amb “La jove que vol triar el destí”, sobre la seva etapa de joventut.
Segueix amb “L’escola de Bibliotecàries: la sensibilitat i l’intel·lecte”, on exposa la seva formació intel·lectual i cultural.
L'apartat “Poesia i passió” dóna a conèixer la seva relació secreta amb l’historiador Ferran Soldevila i com trasllada a la poesia la seva experiència amorosa.
A “Elegia i resistència” explica el paper de la poeta en la resistència cultural i la seva consolidació literària.

Poeta entre poetes” mostra com Leveroni es reivindica com integrant
de la Generació de la República, que ella anomena “generació perduda”.

I “Clàssica i moderna” parla dels seus darrers anys i la modernitat, qualitat i intensitat de l’obra d’una autora clàssica del segle XX.














La mostra ha estat organitzada per la Diputació de Barcelona (Gerència de Biblioteques) i produïda per l’Institut Català de les Dones i la Institució Catalana de les Lletres de la Generalitat de Catalunya.       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada