07 de febrer 2013

EXPOSICIÓ "L’ART: EINA D’INCLUSIÓ SOCIAL"

A la biblioteca hem inaugurat l'exposició L'art: eina d'inclusió social, amb vint-i-una composicions artístiques fetes amb la tècnica del collage a càrrec dels residents de la Residència Font Santa de Subirats.

   

 
En el quadre “Cargador de flores”, l'autor -Diego Rivera- utilitza colors forts i estilitzats per a retratar uns pagesos mexicans natius portant un cistell pesat, simbolitzant la carga suportada per la classe obrera del país.

Un dels principals projectes en els que treballen en aquesta residència, des de fa més de set anys i emmarcat dins del Pla d’Inclusió Social i Comunitària del centre, consisteix en l’elaboració de rèpliques d’obres d’art, entenent l’art com una eina universal de participació, expressió i creixement personal. Les persones amb discapacitat que viuen a la residència, durant aquests anys, han anat elaborant una important col·lecció artística, formada per reproduccions d’obres de pintors contemporanis, amb l’objectiu de poder mostrar aquest treball en diverses exposicions al llarg del territori català i, així, promoure la seva visualització i participació activa en la societat.

Aquest projecte, a partir del seu treball artístic, pretén difondre i donar a conèixer una mirada diferent envers les persones amb discapacitat i el seu reconeixement social com a membres actius de la comunitat.


Han assistit a l'acte la regidora de cultura i el regidor de benestar social de l'ajuntament, així com les dues responsables de la Residència Font Santa.



La llista de preus de tots els quadres exposats es troba al taulell de préstec de la biblioteca. La mostra, organitzada per la Residència Font Santa, es podrà visitar fins al 28 de febrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada