18 de juny 2013

L'economista sadurninenc Francesc Raventós presenta el seu llibre "Un futur incert"


El passat dijous 13 de juny l'economista sadurninenc Francesc Raventós va presentar el seu llibre "Un futur incert" a la Biblioteca. Davant més d'una vintena de persones, el prestigiós exdirector del sistema sanitari espanyol va desgranar quina és la seva perspectiva sobre un món canviant, ple d'incerteses econòmiques i polítiques que requereixen un canvi social radical. 

L'autor, Francesc Raventós, és nascut a Sant Sadurní d’Anoia i és economista per la Universitat de Barcelona. Va completar la seva formació a ESADE, IESE i amb cursos en diferents centres internacionals de Brussel·les, Boston, Berkeley i Oxford. La seva activitat ha estat vinculada tant a l'empresa privada com a la pública, cosa que li ha donat una àmplia visió sobre els problemes i els reptes de la societat. Ha estat director general del sistema sanitari espanyol, l'INSALUD; tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona; degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya i, posteriorment, d'Espanya; promotor del Pla Estratègic Barcelona 2000, i membre del Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics del 1992, entre moltes altres responsabilitats. Actualment, és patró de la Fundació Acció Solidària contra l'Atur. L'any 2011 el Consejo General de Colegios de Economistas de España li va atorgar la Gran Cruz al Mérito en el Servicio de la Economía.



El llibre Un futur incert. Economia, geopolítica i governança mundial en el segle XXI descriu el conjunt de problemes polítics, econòmics i socials que semblen conduir la societat a una catàstrofe global. De totes maneres, aquest llibre no pretén ser catastrofista. Hi ha alternatives al model de societat que evitarien el daltabaix que es preveu. Segons l'autor, el més urgent és sortir de la crisi posant les bases d'un nou model. Amb aquest text persuasiu i molt pedagògic que ha utilitzat Francesc Raventós, ens guia pels camins del segle XXI, ens parla dels problemes que ens esperen i aporta elements necessaris per enfrontar-nos-hi.

L'acte fou presentat per la regidora de cultura de l'ajuntament, Montserrat Medall i va comptar amb la presència de l'alcaldessa actual Susana Mérida i de dos exalcaldes, Marcel Gabarró i Josep Maria Ribas. 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada