12 de setembre 2013

Exposició "Museu d'Esperanto de Subirats"

Fins el dia 3 d'octubre la biblioteca acull l'exposició del Museu d'Esperanto de Subirats: "Més que una llengua, més que un museu", l'objectiu principal de la qual és donar visibilitat al Museu i dinamitzar-lo. La mostra es va presentar dijous 5 de setembre, dins l'acte inaugural de les exposicions de Fires.

 
Aquesta exposició compta amb uns plafons explicatius sobre la llengua i sobre el Museu, així com també una bona colla de llibres escrits en esperanto que els usuaris podran consultar i agafar en préstec.







L'exposició està organitzada en tres grans àmbits: un de dedicat a l'esperanto, on hi ha una breu explicació dels seus origens i trets característics més rellevants (tant gramaticals com simbòlics); en segon lloc l'atenció es centra en el cas de l'esperanto a Catalunya i fa especial menció a la celebració del Vè Congrés Internacional d'Esperanto que es va celebrar a Barcelona l'any 1909; i, finalment, el darrer àmbit es centra en el cas del Museu d'Esperanto de Subirats on es respon al primer interrogant que sorgeix durant les visites guiades: "Un Museu d'Esperanto a Subirats?", on es mostra la importància de la col·lecció del sr. Lluís Hernández Yzal dins el món esperantista.
L'exposició compta també amb diferents exemplars de llibres en esperanto per tal que els visitants puguin fullejar obres en aquest idioma.



Esteu tots i totes convidats a l'exposició!


El Museu d’Esperanto de Subirats (MES):
Situat a Sant Pau d’Ordal (Subirats), el Museu d’Esperanto de Subirats es dedica a la promoció de l’esperanto i els seus valors, al foment de la diversitat lingüística i a la defensa i difusió de l’important fons recopilat pel Sr. Lluís M. Hernández al llarg de més de 40 anys. Hernández Yzal (1917-2002), farmacèutic barceloní instal·lat a Sant Pau d’Ordal des de 1945, s’interessà per l’esperanto a finals dels anys 50. Això li permeté escriure’s amb gent de tot el món i començar a col·leccionar llibres i revistes en aquesta llengua.
El 1968 inaugura l’embrió del que seria el Museu d'Esperanto de Subirats en una dependència de la seva farmàcia i dedica tot el lleure i els diners que pot estalviar a augmentar la col·lecció. Finalment edifica el nou museu, que s’obre el 1974, per instal·lar-hi una de les millors biblioteques esperantistes del món.

Més informació del museu:
Tel. 93 899 34 99
info@museuesperanto.org

http://museuesperanto.org/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada