28 d’octubre 2013

Presentació del llibre de poesia de Santi Borrell “Fragments d’una pedra”

Aquest divendres hem tingut a la biblioteca l'autor del llibre Fragments d'una pedra, en Santi Borrell, així com l'escriptora Teresa Costa Gramunt fent la introducció literària d'aquest poeta sadurninenc. La regidora de cultura de l'ajuntament, Montse Medall, ha presentat l'acte.

Fragments d'una pedra és el segon llibre de poesies del poeta sadurninenc i penedesenc Santi Borrell, el qual també organitza el Festival de Poesia a les Caves, durant el mes de maig, acte cultural ja ben consolidat. Santi Borrell és, doncs, creador de versos i a la vegada dinamitzador de la poesia. 

Introducció literària a càrrec de Teresa Costa Gramunt
Teresa Costa Gramunt, per la seva banda, ha escrit una trentena de llibres i és col·laboradora de diversos mitjans escrits com l'Eco de Sitges, entre d'altres. Del Santi, n'ha destacat la visió filosòfica però també onírica: "Escriu allò que ell va pensant i ho escriu en forma poètica. Fragments d'una pedra sorprèn per la seva originalitat... i autenticitat. És la veu genuïna del seu autor, sense retòrica que l'emmascari".

En la segona part de l'acte hi ha hagut recital de poesies de Fragments d'una pedra amb les veus de Maria Ramon i Francesc Cuéllar i l'acompanyament musical amb guitarres per part de Judith Pi i Ivan Heredia. Després, en Santi ha parlat del seu llibre i, per acabar, tots plegats han pogut brindar amb una copa de cava.

El primer llibre de poesia de Santi Borrell, Els dies a les mans, també va ser presentat a la biblioteca de Sant Sadurní.  
 

Benvinguda a càrrec de la regidora.
 
 
Recital de poemes d'en Santi a càrrec de Maria Ramon i Francesc Cuéllar
I l'acompanyament musical d'Ivan Heredia i Judit Pi


Santi Borrell

Fragments d'una pedra és el seu segon llibre de poesia, després d'haver publicat Els dies a les mans (2010), un llibre que va rebre bones crítiques a revistes culturals i suplements literaris, llibre del qual es va fer una segona edició i va ser considerat com un dels fenomen editorials, poètics, d'aquell any.

A part d'escriure, Santi Borrell (Vilafranca del Penedès, 1972) també ha organitzat i organitza diversos festivals de poesia (com el Festival de Poesia a les Caves, de Sant Sadurní d'Anoia, o la "Kinzena Poetika", de Vilafranca del Penedès). Ha col·laborat amb diversos artistes, fent poemes, ha fet diversos muntatges poètics, ha impulsat diverses iniciatives per Internet, i ha promogut diversos llibres col·lectius, com la Poesia a la frontera, una antologia de poetes en llengua catalana, aragonesa i castellana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada