27 de novembre 2013

Club de lectura artístic sobre Joana Raspall

En motiu del centenari de la poetessa Joana Raspall hem portat a terme un club de lectura artístic a la sala infantil de la biblioteca. Durant aquesta sessió una desena de nens i nenes de tercer i quart de Primària han realitzat un treball sobre el llibre de poemes Bon dia poesia!





Benvinguda als participants i presentació de l'Elisabet, coordinadora del club
La Teresa, responsable de la sala infantil, ha fet una presentació de la vida de Joana Raspall i les seves obres. Dos nens voluntaris han llegit els poemes: "Nit" i "Els tres estels". Tots plegats, amb l'ajuda de l'Elisabet, han treballat la comprensió del text (buscant el significat de paraules o expressions que no coneixien) i n'han fet un comentari. Després han triat un dels poemes per escriure'l amb lletra grossa per poder-lo exposar a la sala infantil de la biblioteca. I finalment han elaborat una manualitat amb una cartolina on han representat el poble de nit amb les estrelles...

A banda de fer i respondre preguntes relacionades amb els poemes, l'objectiu principal d'aquest club de lectura artístic ha estat expressar artísticament el que els ha semblat, als nens, i el que ha significat per a ells la lectura dels poemes. 



Amb la butlleta d'inscripció s'havia donat, prèviament, un full amb les dues poesies per tal que els nens i nenes se les poguessin llegir abans del taller.

Fotografia final amb les poesies transformades en fanalet... i comiat.
Aquí teniu els
POEMES ESCOLLITS:

NIT
Mirallets,
ullets d’estel,
bocins de claror trencada,
si us pogués arreplegar
us baixaria.
Faríeu de fanalets
a la fosca cantonada,
i el carrer negre i desert
com un firal lluiria!

ELS TRES ESTELS
He vist caure tres estels
com tres perles lluminoses
que han volgut fugir del cel.
Quin pobre les trobarà?
Quin rei se’n farà corona?
Quin mar els farà bressol?

Si cauen al meu jardí,
ai, quina claror hi haurà
demà, quan es pongui el sol!

Si voleu tenir més informació sobre l'autora dels poemes, aquí teniu un enllaç interessant... Joana Raspall

La coordinadora del club artístic ha estat l'Elisabet Font, tècnica en art-teràpia i monitora de manualitats de JUSABET Aula d'Art-Teràpia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada