04 de desembre 2013

EXPOSICIÓ DE CERÀMICA (2) mirades D.O. DE MERCÈ BENEIT I MARIAJOSÉ TORRES


Han començat els actes del projecte “Biblioteques amb D.O.” a la biblioteca, actes dedicats al món del cava.
El primer acte ha estat la inauguració de l’exposició dedicada al món de la vinya, el vi i el cava de dues ceramistes sadurninenques, Mercè Beneit i Mariajosé Torres, que han creat una mostra de peces inèdites, originals, expressament per a aquest homenatge al cava. 
La inauguració s'ha dut a terme el dijous passat a la sala d’adults. Han assistit a l'acte més de cinquanta persones, que han pogut gaudir de la molt acurada presentació a càrrec de Jacint Girona: geòleg, amic d'ambdues ceramistes i aficionat a l'art.

D'esquerra a dreta: Mercè Beneit, Mariajosé Torres i altres persones assistents a la inauguració.

Montse Medall, Mariajosé Torres, Jacint Girona i Mercè Beneit.




 Obra de Mercè Beneit





Obra de Mariajosé Torres
(2) mirades D.O.

A partir de la proposta de la Biblioteca i de la Regidoria de Cultura de fer una exposició sobre la D. O. Cava, Mercè Beneit i Mariajosé Torres han creat aquestes peces expressament per aquesta mostra. Són una pinzellada sobre el món del cava, de la vinya i de tot el seu procés a través de la recreació d’elements naturals com el terròs, el cep, el raïm i els estris relacionats amb les feines del camp i del celler: ampolles de cava, cistells, etc.
Les artistes han estrenat una mirada sobre el nostre entorn i inicien així un camí de descoberta dels matisos de la terra que ens envolta.

Mercè Beneit i Mariajosé Torres

Mercè Beneit és ceramista. Ha estudiat ceràmica a l’escola d’Arts i Oficis del Penedès i és llicenciada en Belles Arts en l’especialitat de restauració a la Universitat de Barcelona.
Té taller de ceràmica propi, ha col·laborat en diversos projectes de restauració i ha estat professora de ceràmica de diverses escoles.
Ha participat en una bona colla d’exposicions.

Mariajose Torres és ceramista. Graduada en Arts i Oficis, especialitat de Ceràmica a la Llotja de Barcelona, posteriorment ha rebut formació a través de diversos seminaris i cursos d’especialització relacionats amb el seu ofici i en els darrers anys s’ha format en Biografia Humana i l’estudi de l’Artteràpia.

Col·labora amb diverses Regidories d’Igualtat, fent tallers a on conviuen l’ensenyança de la ceràmica amb els principis de l’artteràpia. Ha creat el el taller mdemediterrània, on desenvolupa actualment la seva feina, i paral·lelament imparteix classes de ceràmica creativa així com seminaris especialitzats en aquest ofici o relacionats amb l’artteràpia.



La mostra es podrà veure a la sala d’adults de la biblioteca fins l’11 de gener del 2014. 
Amb el suport de: Cava Jaume Giró i Giró.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada