24 de desembre 2013

ÚLTIMES ACTIVITATS DEL CICLE "BIBLIOTEQUES AMB D.O"

 
Desembre acaba i amb ell el mes en el que a la biblioteca hem celebrat el cicle 
Biblioteques amb D.O., lletres i vins. Ha estat un mes ple d'activitats que maridaven 
les arts i el cava, la música, la poesia, la cultura oral, la ceràmica i la literatura 
hi han estat molt presents, però també la visió de l'Escola de Viticultura i el tast comentat 
al Vinseum ens han donat aquesta perspectiva més tècnica del producte estrella 
de la nostra biblioteca, el cava de Jaume Giró i Giró Elaboració Artesana 2011.
Heus aquí la crònica dels darrers actes que hem organitzat a la biblioteca

DIMARTS 17, RECITAL POÈTIC AMB ANDREU SUBIRATS

Gràcies a Labreu Edicions varem poder comptar amb la presència del poeta ebrenc Andreu Subirats que ens va recitar poemes dels seus dos llibres (L'Ull entorn i Galtes de perdiu) i de l'obra de François Villon, que ell mateix ha traduit. 

DIMECRES 18, TAST COMENTAT DE CAVES JAUME GIRÓ A LA TAVERNA DEL VINSEUM


Un dels plats forts del cicle Biblioteques amb DO és la participació del Vinseum, el Museu de les Cultures del Vi a través de la seva Taverna dirigida pel Ton Colet. El dia 18 el gerent de les caves Jaume Giró, en Ramon Giró, ens va delectar amb un tast comentat dels seus caves i des de la Taverna ho van maridar amb les tapes que més s'hi adequaven. Comencem:

Cava Jaume Giró Elaboració Artesana 2011
Tapa de bunyols de bacallà
Cava Montaner 2008
Tapa de caneló d'ànec amb beixamel de foie

Cava Grandalla 2010
Tapa de boniato, botifarra negra i ou de guatlla

I per acabar, de postres
Sweet Cava
i torrons de crema i xixona
mmmm !!!


DIVENDRES 20, FESTA DE CLOENDA AMB EL CONCERT DE JAZZ D'ALBERT CAIRE TRIO

El darrer dia del cicle el varem celebrar amb el concert de jazz on l'Albert Caire Trio presentava el seu disc Time After Time a les Caves Jaume Gíro:

Albert Caire al piano
Carles Domingo a la bateria
Jaume Duran al contrabaix
Albert Caire Trio, porta des de finals de 2010 omplint petits escenaris oferint un repertori obert. Partint de la base dels clàssics del jazz, adapta èxits del pop-rock i del soul del segle XX al format 'trio', donant entrada a diàlegs constants entre els músics i la interactuació amb el públic, fórmula que també aplica a la composició pròpia. Una proposta eclèctica i alhora amb personalitat, dirigida aqualsevol tipus de públic, d'audició fàcil i agradable. Acaba de publicar el nou CD "Time after Time" (PSMMusic, 2013).
Una visió que flueix amb la dosi justa de respecte, sentiment i alhora de temperament a través del trio de jazz que l'Albert Caire lidera, amb diàlegs constants i plena de matisos, buscant un sòlid equilibri entre el respecte a l'obra original, l'arranjament i la improvització.
“El present és el millor espectador del passat, si sabem veure'l amb els millors ulls” A Time After Time hi conviuen versions de pop-rock amb temes emblemàtics del jazz, amb una paleta de colors més personal. Èxits de Supertamp, Cindy Lauper, Red Hot Chili Peppers, comparteixen cartell amb clàssics de Richard Rodgers, Charles Mingus, Joe Zawinul i Horace Silver, amb un final de trajecte marcat per Viva la Vida de Coldplay.



I cloem els actes amb l'anunci de que la Biblioteca tornarà a participar en el projecte "Biblioteques amb D.O." el 2014 i en aquesta ocasió ho celebrarem durant el mes d'octubre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada