17 de març 2014

Es presenten els punts de llibre Biblioteques amb DO amb Rius&Rius Assessors

Enguany el programa Biblioteques amb DO arribarà a Sant Sadurní el mes d’octubre, coincidint amb el Cavatast.

Montse Medall, regidora de Cultura de l’Ajuntament, i Miquel Rius, director gerent de Rius&Rius
Assessors, han presentat els punts de llibre que s’han editat a l’empara de la col·laboració que Rius&Rius manté amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i del programa Biblioteques amb DO, que enguany arribarà a Sant Sadurní el mes d’octubre. Ho han fet acompanyats de Jordi Llobet, responsable de treball bibliogràfic del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, i Glòria Bricollé, directora de la Biblioteca.
Es tracta de quatre punts de llibre de colors tardorals, que s’utilitzaran a la Biblioteca per informar els usuaris de les dates de devolució dels documents en préstec, amb cites on es mariden la literatura i el món vitivinícola i que representen una acció més d’aquest projecte cultural.
En la primera edició del programa Biblioteques amb DO, que es va dur a terme l’any passat, Rius&Rius va patrocinar l’edició de la guia de lectura “Lletres i Vins de Catalunya: bibliografia i tast de llengua”, una edició molt acurada amb bibliografia sobre vins i caves a les biblioteques.
Montse Medall i Miquel Rius han destacat la importància d’aportar sinergies, sumar coneixements, capacitats, projectes i iniciatives de persones, institucions i empreses com a motor de millora, de progrés, d’eficiència i de cerca de l’excel·lència. Miquel Rius, director gerent de l’empresa, explicava: “La nostra posició és clara i, en la nostra mesura, hem apostat per participar en una bona pila d’actuacions a l’entorn de la formació, la investigació i la transferència de coneixement relacionades amb el territori i el sector vitivinícola, com ara convenis amb els ajuntaments de Sant Sadurní i Vilafranca, diverses universitats catalanes, l’Associació catalana d’enòlegs, l’Institut d’Estudis Penedesencs, entre d’altres”.

Creix el projecte Biblioteques amb DO
L’any 2013 es va posar en marxa el projecte "Biblioteques amb DO", una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya que durant tot l’any va dedicar la seva atenció a les denominacions d’origen vitícoles catalanes. Sant Sadurní va tenir el seu paper protagonista el mes de desembre, amb la celebració de tot un seguit d’activitats, i enguany el mes escollit ha estat l’octubre, per fer-ho coincidir amb el Cavatast, tal i com explica Montse Medall: “el mes d’octubre és un dels mesos més importants per a Sant Sadurní i hem demanat que el nostre mes sigui l’octubre per donar-li encara més rellevància a l’esdeveniment, que l’any passat ja va ser un èxit”.
L’objectiu de Biblioteques amb DO és dinamitzar l’espai bibliotecari amb activitats i propostes que volen respondre a les diferents necessitats del territori i, com els bons vins, crear-se la seva pròpia denominació d’origen. Al llarg del 2013, el maridatge entre lletres i vins va convocar 25 biblioteques públiques que es van anar rellevant, amb l’organització d’activitats diverses com vermuts literaris, clubs de lectura, música, tastos de vins, lectures en veu alta, exposicions, etc. Les activitats, a més, es van acompanyar amb la producció d’una edició limitada de cava, com a símbol identificatiu del projecte.
Segons els organitzadors, durant el 2013 es va aconseguir dinamitzar l’espai de la biblioteca amb una proposta innovadora i portar-hi nous públics, ampliar la xarxa de col·laboradors de les biblioteques i reforçar la imatge que formen part d’una xarxa que s’estén arreu de Catalunya. En el cas de Sant Sadurní el maridatge es va dur a terme en col·laboració amb la Cava Jaume Giró i Giró.

Per la nova edició de 2014 s’han sumat al projecte 10 noves biblioteques, que suposen un total de 35, s’ha programat una activitat transversal de ’Tastos de Narració i vi’, a banda de disposar de la pàgina a Facebook  BibliotequesambDO per anar seguint l’actualitat de la proposta.

Per més informació us podeu dirigir a la Biblioteca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada