12 de març 2014

XERRADA “Que dolentes les dones que escriuen” i inauguració de l’exposició “Dones a l’Alcorà”

Enguany per commemorar el Dia internacional de les dones hem comptat amb una xerrada a càrrec de Rosa Vendrell i amb la inauguració d'una mostra amb l’Associació La Llum del Nord, organitzada per la Regidoria d’Igualtat.

Xerrada: què dolentes les dones que escriuen 

Francesc Sáez ha presentat l'acte, en què la periodista Rosa Vendrell ha fet un repàs d'algunes de les més importants dones que han escrit particularment sobre el fet de ser dona.



Un dels llibres que la Rosa ha comentat i recomanat és "Si las mujeres contaran: una nueva economía feminista" de Marilyn Waring, llibre que tracta de la discriminació sexual en el treball.


En acabat, Montse Medall ha presentat el següent acte: la inauguració de la mostra...

Dones a l’Alcorà 

Per a la celebració del dia internacional de la dona, el programa Xarxa de dones de l’associació la Llum del Nord ha organitzat l'exposició Dones a l'Alcorà, comptant amb la col·laboració de la biblioteca Ramon Bosch de Noya. La mostra es podrà visitar del 7 al 28 de març.

Una de les característiques de L’Alcorà és que recull i aporta molta informació sobre  pobles i civilitzacions antigues al llarg de la història on les dones van ser presentades. Són dones que van marcar etapes de vides d’alguns profetes i amb la qual cosa van crear canvis en el seu entorn familiar, social, polític, etc. 
L’exposició mostra versos de l’Alcorà en català en els quals s’anomena directament (o  s'hi fa només un esment) a aquelles dones amb diferents tipus de personalitat i circumstàncies amb l’objectiu de donar a conèixer la importància que ha merescut la dona en general. En aquest llibre sagrat, que té una antiguitat de més de 1400 anys, es veuen reflectits els valors i símbols transmesos a partir de les diverses històries representades. 

L'Asma, representant de La llum del Nord
 

L’Alcorà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada