22 de juny 2015

IVa. Trobada de clubs de lectura


Crònica de Rosa Ma. Prat:
El divendres, dia 12 de juny, una representació del nostre Club de Lectura “Celler de Lletres” va participar en la IVa. trobada de Clubs de Lectura de l’Alt Penedès i el Garraf que es va fer a les 7 de la tarda al Casino Prado Suburense de Sitges.
L’autora convidada d’aquest any a la trobada era Monika Zgustovà, que va néixer a Praga l’any 1957 i que des de fa molts anys resideix a Sitges. És autora de la Biografia de Bohumil Hrabal, Els fruits amargs del Jardí de les delícies, El jardí d’hivern, La nit de Vàlia; ha publicat teatre: Les aventures del bon soldat SvejK; el llibre de relats Contes de la lluna absent i el recull de traduccions Dues poetes russes. El 2011 l’Ajuntament de Sitges li va concedir la Ploma d’Or.


Els diferents Clubs de Lectura havíem llegit una de les seves obres i havíem preparat una pregunta per fer a l’autora. La nit de Vàlia és el llibre que el nostre Club de Lectura vam comentar en la tertúlia literària del dia 13 de març.
       La presentació de l’acte va anar a càrrec de l’escriptora Teresa Costa-Gramunt. A continuació cada un dels Clubs de lectura de les diferents Biblioteques a través d’un muntatge audiovisual es va presentar i va fer la seva pregunta sobre el llibre que havien llegit. L’autora va anar desgranant les respostes lligant una obra amb l’altra i donant-nos una enriquidora visió de conjunt de la seva obra literària basada en vivències i experiències reals, personals i alienes barrejades amb la ficció i l’art.
            Ens va agradar molt la trobada i considerem que és un privilegi poder gaudir d’aquest contacte tan proper amb l’autora. Pensem que aquestes trobades són una gran oportunitat d’aprenentatge i un intercanvi cultural i literari entre els diferents Clubs de Lectura.
            En finalitzar l’acte vam celebrar la trobada amb una copa de capa, brindant per l’autora, pels Clubs de Lectura i per la celebració del 2015 com a Any de les Biblioteques.          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada