29 d’octubre 2015

Concert de corrandes In Vino Veritas

Corrandes són corrandes ha ofert el concert "In vino veritas" (Hi ha barbaritats que només es poden dir cantant), a les Caves Blancher.  




Versos de sensacions, músiques per trobar el mot d’aquell gust, idees del col·lectiu fetes cançó, a l’instant. Ha estat un espectacle de cançó de text improvisat creat per tal que la cultura del vi en sigui la protagonista. Els cantadors han improvisat al moment en base a un seguit de proves que fan que el públic se senti inclòs en les cançons. El procés d’elaboració del vi, en clau humorística, és el fil conductor d’aquest espectacle. Músiques tradicionals per cantar la poesia del moment.

Corrandes són corrandes és una companyia dedicada a la cançó improvisada, de text improvisat. La seva proposta treballa en diferents aspectes: la part artística, la formativa i la dinamitzadora. És coordinada per Christian Simelio i Anaís Falcó i segons cada projecte treballa amb diferents especialistes. La companyia neix el 2013 amb l’objectiu principal de crear una oferta professional d’espectacles, tallers i diferents activitats al voltant de la cançó de text improvisat. 

La cançó de text improvisat és present en moltes cultures i la catalana no n’és una excepció. Malgrat la pràctica d’improvisar versos no té gaires exemples tradicionals al Principat de Catalunya sí que hi ha hagut una creació d'aquesta activitat en els darrers anys a còpia d'altres territoris. Actualment, és un moviment en auge i que està de moda. Garrotins, corrandes, nyacres o jotes són les melodies més esteses d’aquesta activitat. A diferència d’altres territoris la cultura catalana té molta diversitat a l’hora de jugar amb la improvisació. A les Illes Balears és molt present la prestigiosa pràctica de glosar o al País Valencià les tradicionals albaes o el virtuós cant d’estil. A còpia del que en basc fan els bertsolaris i el vague coneixement de pràctiques semblants del territori català, al Principat es van començar a fer diàlegs cantats, concursos de garrotins, improvisar textos amb melodies tradicionals pròpies o redescobrir els referents propis. Avui dia és una activitat present a moltes festes populars d’arreu del territori català en diferents opcions, i és també una proposta d’espectacle molt atractiva que Corrandes són corrandes ha pres la iniciativa d’explorar.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada