09 de desembre 2015

Reposicions que us recomanem

Aquest mes ens agradaria recomanar-vos les següents novel·les que hem tornat a comprar a la biblioteca: La Magrana
Denis Diderot (1713-1784) és potser més conegut com a filòsof capdavanter de la Il·lustració francesa, com a conciliador dels conceptes de llibertat individual i d'exigència social, que com a novel·lista. Però, de fet, Jacques el fatalista (1773), la novel·la que ara destaquem -en traducció esplèndida de Joan Tarrida-, és un dels textos narratius més divertits de la literatura universal. Aquesta novel·la picaresca, dialogada, discursiva, d'aventures, escabrosa i d'una rotunda hilaritat presenta dues figures contraposades -Jacques i el seu amo- que, en un seguit d'aventures dins d'altres aventures, fan de la narració un repàs implacable, intel·ligentíssim i sofista, del món i dels homes. 


Mansfield Park          
Alba

Fanny Price és una nena encara quan els seus tiets l’acullen a la seva mansió de Mansfield Park, rescatant-la d’una vida d’estretors i necessitats. Allí, davant la seva mirada esporuguida, desfilarà un món d’oci i refinament en què les innocents diversions alimentaran maquinacions i estratègies de seducció. Aquell món oculta una veritat perillosa i només Fanny, des del seu sotmès silenci, serà capaç d’entreveure’n les conseqüències i amenaces...

Mansfield Park recrea un ordre familiar i social que es desfà i restaura enganyosament a través dels ambigus ulls d’una joveneta a qui s’ha assignat la sort i el destí d’una ventafocs. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada