07 de març 2016

Hora del conte i trobada "Descobrim el món d'Àngels Ollé, escriptora local de literatura infantil"

Divendres hem dut a terme una activitat familiar una mica diferent de les habituals hores del conte: en aquest cas a banda d'escoltar un conte hem tingut la sort de comptar amb la presència de l'escriptora del conte, Àngels Ollé, que a més és una persona de Sant Sadurní. 
A la biblioteca tenim més de quaranta obres d'aquesta escriptora, majoritàriament contes infantils.

D'esquerra a dreta: la Glòria Bricollé, directora de la biblioteca, la Teresa Galimany, responsable de la sala infantil, l'Àngels Ollé, escritptora sadurninenca, i la Montse Medall, regidora de Cultura.

BIOGRAFIA

M. Àngels Ollé va néixer a Sant Sadurní d’Anoia el 1937. És llicenciada en Filosofia i Lletres en l’especialitat de Pedagogia. Té quatre fills.
La seva vida professional la va dur a treballar a l’Escola Talitha de Sarrià, on hi havia un equip de mestres (entre els quals, Marta Mata) que han estat puntals en els moviments de renovació pedagògica que naixien en aquells moments a Catalunya. Així, ja que no hi havia llibres per fer escola en català ni material didàctic, va començar a escriure llibres d’iniciació a la lectura i llibres de coneixements que van ser editats per La Galera. Per tant, la motivació de M. Àngels Ollé per començar a escriure va ser a partir de les necessitats reals de l’escola.
Va anar a viure a Reus l’any 1965 i, junt amb altres mestres, fundà l’Escola Mowgli amb el propòsit de fer una escola activa i oberta a tothom. Compaginà la docència amb la creació literària i féu cursos sobre l’anàlisi del conte i sobre el món del llibres en els seus diversos aspectes. Actualment és professora titular de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.
Les seves creacions van dirigides al públic infantil i juvenil. També ha fet molts treballs per a llibres de text destinats a Educació Infantil. Ha rebut el Premi Crítica Serra d’ Or de contes, l’any 1994, per “Un conte sense cap ni peus”. Fa col·laboracions habituals en mitjans de comunicació i en revistes especialitzades com In-fàn-ci-a, Faristol, Perspectiva Escolar, Comunicació Educativa i Cavall Fort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada