05 d’octubre 2016

Enric Calpena presenta el seu darrer llibre "Barcelona, una biografia"

Enric Calpena presenta el seu nou llibre Barcelona. Una biografia 


L’acte va iniciar el primer quadrimestre dels cursos de català per a adults i una nova edició del Voluntariat per la llengua

Enric Calpena, reconegut periodista i escriptor, va presentar el seu nou llibre Barcelona. Una biografia, a la Biblioteca Ramon Bosch de Noya, de Sant Sadurní d’Anoia. En la xerrada, Calpena va explicar d’una manera didàctica i amena diferents fets històrics que han anat configurant la singularitat de la capital de Catalunya ja que, com es diu al llibre mateix, "Barcelona. Una
biografia és una aventura apassionant de més de 2.000 anys d’història, l’èpica d’una ciutat a la vora del Mediterrani que s’ha forjat amb comtes, guerrers, reis, manobres, comerciants, fabricants, arquitectes, dissenyadors i emprenedors de tota mena”.

L’Oficina de Català de Sant Sadurní va organitzar la presentació, conjuntament amb l’Ajuntament i la Biblioteca, i hi va col·laborar Edicions 62. L’acte va servir per celebrar l’inici del primer quadrimestre 2016-2017 dels cursos de català per a adults i el començament d’una nova edició del Voluntariat per la llengua a la capital del cava.

Voluntariat per la llengua
Voluntariat per la llengua és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa, que es troben una hora a la setmana per conversar en català a l'hora i el lloc que convenen, a més de poder participar en activitats culturals i de coneixement del territori que s'organitzen per al col·lectiu.

Actualment, l’Oficina de Català de Sant Sadurní d’Anoia necessita persones catalanoparlants que vulguin ser voluntàries per formar parelles lingüístiques.

Per participar en el programa com a voluntari o com a aprenent, només cal inscriure's en línia a http://vxl.cat/participa-hi o de manera presencial o per telèfon, a Sant Sadurní, al Casal d’Entitats (carrer de Marc Mir, 15), telèfon 93 818 42 24, adreça electrònica: santsadurni@cpnl.cat.

***

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 97 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.


Més informació: www.cpnl.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada