27 de febrer 2018

La biblioteca de Sant Sadurní col·labora amb el projecte “Labdoo: dóna el teu portàtil i regala educació”



Conjuntament amb la resta de biblioteques i bibliobusos de l’Alt Penedès i el Garraf, la biblioteca municipal Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní d’Anoia s’adhereix al projecte Labdoo.org com a centre de recollida (hubs) d’ordinadors portàtils i tauletes amb l’objectiu de fomentar la solidaritat entre els pobles i la sostenibilitat del nostre planeta.


Des de la biblioteca es convida a les persones que disposin d’ordinadors portàtils o tauletes en desús i que encara funcionin a donar-los perquè, un cop sanejats, puguin anar a centres educatius d’arreu del món, amb carències d’aquests materials.

Aquesta acció no suposa cap cost econòmic ni mediambiental, tot ajudant a reduir el nivell global d’escombraries electròniques i a la vegada contribuint a la causa educativa d’infants i joves als quals se’ls facilitarà l’accés a les tecnologies de la comunicació i la informació.

El procés de recollida i sanejament dels dispositius (portàtils o tauletes) funciona de la manera següent:  

1   1)    S’han de lliurar els dispositius al Punt de recollida Labdoo (hub), en aquest cas a la biblioteca en el seu horari habitual.

2   2)    Estudiants de diversos centres educatius fan els tallers de sanejament dels portàtils, tot instal·lant-hi un programari educatiu que engloba totes les àrees principals de la ciència, per a totes les edats i per més de 100 idiomes. El programari educatiu també inclou versions fora de línia de la Viquipèdia entre molts altres continguts educatius.

3   3)    Mitjançant la xarxa solidaria Labdoo.org, els portàtils viatgen a través d’una cadena humana col·laborativa fins arribar a les escoles necessitades d’aquests dispositius.

Els donants estan informats, en tot moment, de l’estat del dispositiu lliurat i podran conèixer fins a quina escola i a quin país del món ha arribat el seu acte solidari.

Aquest dimecres 21 de febrer la biblioteca ha organitzat una xerrada informativa per tal de donar a conèixer aquesta iniciativa a la ciutadania.

Labdoo.org és una plataforma col·laborativa sense ànim de lucre, creada pel vilafranquí Jordi Ros-Giralt, entre altres, que permet fer arribar portàtils en desús carregats amb aplicacions educatives a escoles d'arreu del món, de manera distribuïda i sense generar emissions de CO2 addicionals al planeta.
Des de la seva fundació i gràcies a la col∙laboració de milers de persones, la plataforma humanitària Labdoo ha anat creixent, actualment servint portàtils a més de 1036 escoles ubicades a més de 120 països, disposant de més de 220 hubs operatius repartits en els 5 continents i beneficiant a més de 295.000 estudiants d'arreu del món.

El projecte també té molta presència a Catalunya actualment amb  més de 20 hubs i vàries escoles i programes socials que se'n beneficien, com per exemple diversos projectes (hospitals i centres socials) duts a terme en col·laboració amb la Fundació Hospital St. Joan de Déu o organitzacions com Entretots.org o la Fundació Obra Tutelar Agrària.

Més informació:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada