01 de juny 2018

Cloenda de "Puja al tren!"

El 23 de maig hem celebrat la cloenda de l'activitat de foment de la lectura: Puja al tren! Aquí en  podeu veure algunes imatges:





 Refresquem... què es això de "Pujar al tren"?

CONCURS DE LECTURA “PUJA AL TREN!”

Les biblioteques de l’Alt Penedès i el Garraf han engegat un concurs de lectura organitzat pel grup de treball PEGAinfantil (Penedès – Garraf), format per tots els responsables de les sales infantils de les 11 biblioteques municipals de les dues comarques: Armand Cardona Torrandell i Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú; Josep Pla i Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes; Josep Roig i Raventós de Sitges; Torras i Bages de Vilafranca del Penedès; La Biblioteca de Sta. Margarida i els Monjos; Ramon Bosch de Noya de St. Sadurní d’Anoia; Maria Àngels Torrents de St. Pere de Riudebitlles, la biblioteca Jaume Vila i Pascual de Gelida i els bibliobusos Montau i El Castellot. Aquest grup de professionals va néixer l’any 2013 amb l’objectiu de crear materials de producció pròpia que facilitin la realització d’activitats adreçades al públic infantil per tal de fomentar la lectura i, alhora, treballar de forma conjunta tot compartint recursos.


El concurs, destinat als nois i noies d’entre 9 i 13 anys, vol fomentar actituds positives a l’entorn de la lectura en la franja d’edat on les biblioteques detecten que davallen els hàbits lectors.  Aquesta iniciativa començà el dia 11 de desembre  i ha finalitzat al mes de maig del 2018. Cada participant ha rebut un mapa literari que l’ha acompanyat al llarg de tot el període esmentat. En aquest mapa ha trobat 5 línies de tren que l'ha portat a un viatge diferent en funció de la temàtica escollida: humor, aventures, experiències, terror i clàssics. Cada línia té diverses parades i cada parada proposa el títol d’un llibre. Els bibliotecaris han elaborat una tria molt acurada de les lectures per tal que siguin  engrescadores per al públic a qui van dirigides.

Els participants només han hagut de seleccionar la lectura que més els agradava, han agafat el llibre en préstec a la seva biblioteca referent i han gaudit de la seva lectura. Un cop llegits un mínim de tres llibres del mapa, i demostrada la seva lectura a partir de les preguntes formulades pels bibliotecaris, els concursants han rebut un diploma viatger i han entrat en el sorteig d’un  premi literari.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada