20 de febrer 2019

Laboratori de lectura "Herois i heroïnes de vinyeta"

A càrrec del personal de la biblioteca. És un laboratori de lectura per conèixer superherois del món del còmic però també per descobrir personatges que, malgrat no tenir poders, porten vides realment heroiques. Què vol dir ser un superheroi? Tenir poders? Ser fort? Ser valent?

Per venir dimecres 27 a dos quarts de sis de la tarda a la biblioteca i descobrir els herois i heroïnes de vinyeta, cal fer inscripció prèvia des del 19 de febrer al web www.santsadurni.cat/activitatsinfantils

Aquesta és una sessió pensada per a famílies amb infants a partir de P4 fins a 4t de primària. 


Els laboratoris de lectura a la biblioteca
A la nostra biblioteca es fan 3 laboratoris anuals (al febrer, al maig i al novembre). 

Tal com diu un fragment de l'article Laboratoris de lectura per a les famílies o com treure l'univers de cada llibre, els laboratoris "segueixen un guió molt pensat. Parteixen dels llibres per acabar tornant als llibres. L'obra és la font d'inspiració i la protagonista de les sessions". Els laboratoris només procuren donar eines per descodificar la font. 
"Tal com apuntava el pedagog José Antonio Portillo "traiem l'univers de cada llibre",  desgranant-ne la història, els personatges, les temàtiques, les il·lustracions i les tècniques per, a partir d'aquests elements que configuren cada llibre, ampliar els referents de lectura de les famílies i fer més ric el seu itinerari lector". 

Per saber més sobre els laboratoris de lectura podeu llegir el Decàleg o trets que caracteritzen un Laboratori de lectura familiar (reproduït una mica més avall)...

... O bé podeu accedir, clicant l'enllaç corresponent, a l'article Laboratoris de lectura per a les famílies o com treure l'univers de cada llibre, de Nati Calvo, Glòria Gorchs, Anna Mas i Marta Roig.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada