29 de març 2019

Divendres 5 d'abril es presenta "Terra aspriva" l'obra guanyadora de la 4a edició del Premi Celler de Lletres


Divendres 5 d'abril a les 19:30
Presentació de la novel·la guanyadora de la 4a edició del Premi Celler de Lletres, certamen literari convocat per l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia que premia la millor novel·la de temàtica vitivinícola del 2018. 



"Terra aspriva, un western" de Sebastià Bennasar
Sinopsi
Margarida és la jove esposa d’un marit dèspota, violent i faldiller. Desesperada, fuig amb el fill de l’home que la maltracta i es refugia a la cabana del tros del seu tiet Baltasar, un home ja gran que viu una vida tranquil·la dedicada a la pagesia i a la vinya.
Quan el marit s’adona de la fugida de Margarida i el seu fill es llança a una persecució cega fins al poble on sospita que ella i el nen s’oculten. L’oncle Baltasar, quan rep la seva neboda i la veu cruelment apallissada, jura venjar-se.
Una revenja, però, que també serà terriblement arriscada per a Marc, un jove veremador temporer que lluita per guanyar-se la vida com a periodista i escriptor i que és l’amor de joventut de Margarida.
Llibre guardonat amb el Premi de Novel·la Curta CELLER DE LLETRES 2018, convocat per l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia.


Sebastià Bennasar i Llobera (Palma de Mallorca, 1976) ha treballat onze anys com a periodista al diari Baleares i al Diari de Balears. És crític literari del suplement «L'Espira» i col·labora amb diversos mitjans de comunicació.
Llicenciat en Humanitats i màster en Història del Món per la Universitat Pompeu Fabra, ha publicat obres de poesia i de narrativa com A la sabana no hi ha temps per a la compassió (Inrevés, 2002), El dia de l'alliberament(Documenta, 2006), Els blaus de l'horitzó (El Gall Editor, 2006), L’Estret de Torres (Hiperdimensional, 2006), Connie Island (Viena Editors, 2007) i les novel·les del gènere negre El botxí de la ciutat de Mallorca (Lleonard Muntaner, 2000), Cartes que no lliguen (Hiperdimensional, 2005), Jo no t'espere (El Gall Editor, 2008) i Mateu el president (Cossetània, 2009).
Bennasar ha guanyat el XIII Premi de Narrativa Vila de Lloseta amb la novel·la La mar no sempre tapa i el Premi Joaquim Ruyra 2013 dels Recull de Blanes amb Badia de Mindelo. En novel·la ha publicat recentment El país dels crepuscles, On mai no creix l’herba, Cants de sirena negra, Un oceà de memòria i L'imperi dels lleons.
A Meteora ha publicat Pot semblar un accident, un assaig completíssim sobre la novel·la negra catalana dels últims anys, La primavera dels indignats, una crònica sobre aquest fenomen de protesta i reivindicació social, Nocturn de Sant Felip Neri, una novel·la que ha tingut una esplèndida acollida entre el públic lector, Manuel de Pedrolo, manual de supervivència, un acostament apassionat a l'obra de l'insigne escriptor de l'Aranyó, i Terra aspriva, novel·la guanyadora del Premi Celler de Lletres 2018 convocat per l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia.
Sebastià Bennasar codirigeix amb Carles Domènec la publicació digital Bearn, revista de cultura


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada