01 d’abril 2019

Inaguració de l'exposició "L'art de la punta al coixí" de les Puntaires de Sant Sadurní

Avui a les 7 de la tarda hem tingut el goig d'inaugurar la mostra de puntes al coixí de les Puntaires
vet aquí una selecció de fotografies









L'exposició hi serà de l'1 al 29 d'abril del 2019
La punta de coixí es un art tèxtil que consisteix en elaborar unes filigranes fines i complexes a partir d'un patró de cartolina, fil enrotllat als boixets que sempre tenen d'anar emparellats, agulles i un coixí.  Les puntes les podem classificar en dos grups, la tècnica del boixet i la de l'agulla, en aquesta tècnica no es necessiten boixets, consisteix en dibuixar un patró en una roba on se li cus un tul al damunt, desprès la puntaire va seguint el dibuix i omplin-lo amb una agulla enfilada amb fil, amb diferents punts i sense traspassar el patró.
Les puntaires de Sant Sadurní ens reunim cada dilluns i dimecres al casal d'entitats, aquestes hores que passem les gaudim al màxim, les labors ens donen vida, il·lusió, emoció i gaudim de les nostres puntes. Hi ha puntaires que les fan tan perfectes que ni una maquina seria capaç de fer-les millor.
Sovint anem a trobades on coincidim amb gent de moltes poblacions, cada any el 6 de setembre celebrem la nostra trobada, engalanant el raval de puntes i puntaires d'arreu i d'aquí.
En el pas dels anys les puntes han anat evolucionant, ja no fem tan sols puntes per llençols o tovalloles,  la tècnica de la punta contemporània. Nosaltres fem joies: braçalets penjolls ,arracades etc. també,  mocadors, xals, vestits, armilles, ventalls, flors etc, molts treballs que després els emmarquen i lluïm uns quadres preciosos a casa nostra. En aquesta exposició podeu beure una mostra dels diferents treballs que fem i en tècniques i punts diferents, tots molt fins i delicats.
Animem a tota la gent de totes les edats que tenen hores lliures a venir a fer punta, els ajudarà a tenir la ment i les mans actives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada