29 d’abril 2020

Un eBiblio... A LA ROMANA!!!


Si ets d’aquelles persones que de ben petitet et llegies tots els còmics d’Astèrix; d’aquells que per Setmana Santa no et perds cap pel·lícula de romans; i dels que ha visitat el Colisseu de Roma cinquanta vegades... En definitiva, si ets un fan incondicional de la història de Roma, aquesta entrada va dirigida a tu.

En aquest article, us portem una selecció de diferents llibres que tracten sobre temàtiques ben diverses del món romà. De la mà de prestigiosos historiadors i arqueòlegs, com Mary Beard, Pierre Grimal o Néstor F. Marqués, aprendreu, no solament, com s’organitzava un triomf militar pels carrers de Roma, sinó també quines eren les divinitats romanes, que feien durant el seu dia a dia els ciutadans de l’Imperi, o fins i tot, alguns dels tòpics i mentires històriques que han arribat fins avui en dia.

Si el que us interessa més és tenir unes petites nocions generals sobre la història de Roma, els tres llibres que us proposem són:
  • SPQR. Una historia de la Antigua Roma; de Mary Beard. Ed. Crítica, 2016.
  • Roma. Auge y caída de un Imperio; de Simon Baker. Ed. Ariel, 2017.
  • Historia de Roma; de Pierre Grimal. Ed. Paidós, 2018.







Si per el contrari, us pica més la curiositat saber quin era el modus vivendi de la gent, com s’organitzaven socialment, o fins i tot, com es duien a terme certs actes lúdic-festius, entre altres coses, us proposem que doneu un cop d’ull a aquests quatre llibres:
  • El triunfo romano. Una historia de Roma a través de la celebración de sus victorias; de Mary Beard. Ed. Crítica, 2017.
  • Un año en la Antigua Roma. La vida cotidiana de los romanos a través de su calendario; de Néstor F. Marqués González. Ed. Espasa, 2018.
  • Breve historia de la vida cotidiana del Imperio romano; de Lucía Avial Chicharro. Ed. Nowtilus, 2018.
  • Un día en Pompeya; de Fernando Lillo Redonet. Ed. Espasa, 2019.







Ara bé, si el que realment voleu saber són curiositats o anècdotes sobre la vida dels personatges o les divinitats més famoses, no us podeu perdre aquests tres volums d’aquí:
  • Mitología griega y romana; de Jean Humbert. Ed. Gustavo Gili, 2017.
  • Personajes il·lustres de la historia: Roma Antigua; de Carlos Díaz Sánchez. Ed. Nowtilus, 2019.
  • Fake news de la Antigua Roma. Engaños, propaganda y mentiras de hace 2000 años; de Néstor F. Marqués González. Ed. Espasa, 2019.






RECORDEU que trobareu gratuïtament tots aquests llibres a la pàgina web de l’eBiblio!!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada