21 de gener 2021

Crònica de la tercera trobada del Club de Lectura Juvenil del 19 de gener de 2021

 



Sou fans de Harry Potter? Heu participat a una Escape Room alguna vegada? Els membres del Club de lectura Juvenil hem viatjat a Edimburg amb “Escape. Las siete pociones” d'Andrea Izquierdo, una novel·la on tu pots escollir el final.

Alguns de nosaltres ja havíem jugat a Escape Rooms en el passat (de cases encantades, de temàtica Harry Potter precisament...) i hem estat d’acord amb els missatges de la història: és important aprendre a treballar en equip, perquè tothom té talents ocults! Ja ho diu aquell proverbi xinès “Si camines sol arribaràs més ràpid, però si camines acompanyat arribaràs més lluny”.

La trama, en canvi, no ha estat a l’alçada de les nostres expectatives. Ens esperàvem més girs inesperats, més acció, i més oportunitats per poder escollir el destí dels personatges (o ajudar-los a resoldre els enigmes). A més, hi ha alguns finals que no ens han fet el pes, doncs queden en l’aire i deixen preguntes sense resoldre, i hi ha un parell de desenllaços que et gelen la sang (però no ens han semblat gaire versemblants).

Tot i així alguns membres del grup s’ho han passat molt bé llegint-lo, i en general ens ha resultat una lectura diferent i interessant. Durant la sessió d’avui també hem aprofitat per compartir quins llibres ens havien regalat durant les festes, i sembla que els Reis Mags van ser generosos amb tots nosaltres! Alguns dels títols que hem destacat d’entre el nostre botí lector han sigut “La torre de Nerón” (Rick Riordan) i “La casa del cementiri de cotxes” (Arturo Padilla de Juan).




Andrea Izquierdo va néixer a Saragossa al 1995. Al 2014 va crear un canal de youtube amb el pseudònim Andreo Rowling que va arribar a fins 140.000 subscriptors. Ara està estudiant a la universitat Dret i Administració d’empresa i ha escrit els llibres El Dragón doradoOtoño en Londres, Mi otra mitad,  Invierno en Las Vegas, Primavera en Tokio i Verano en Barcelona. 

El mes de febrer llegirem La veu de les ombres de Frances Hardinge, una novel·la d’aventures i fets sobrenaturals que el 2020 ha guanyat el premi Alba a la millor novel·la fantàstica per a joves traduïda al català.

Vet aquí la història d’una noia amb cor d’os... A l’edat de dotze anys, la jove Makepeace ha après a defensar-se dels fantasmes que intenten posseir-la a les nits, desesperats per trobar refugi. Fins que un dia un fet terrible li fa baixar la guàrdia... I ara té un esperit a dintre.

Esteu preparats per acompanyar la Makepeace? Ens llegim!

Mx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada