19 de febrer 2022

Crònica de la sisena trobada del Club de Lectura Juvenil del 17/02/2022

 Aquest mes hem comentat al Club JN el primer títol de la col·lecció del pirata “Ala deCorb” creat per d’Enric Larreula. Guanyador de la creu de Sant Jordi 2021 (entre d’altres), Larreula és escriptor, professor universitari i il·lustrador, i té cor d’activista. Al la seva web explica que: «En els meus contes i novel·les intento transmetre els valors i pensaments que m’han configurat tal com sóc: l’amor pels animals, pels boscos, per la natura en general, i, sobretot per la Justícia i la Llibertat, llibertat de pobles, d’ètnies diverses, de llengües… contra allò que els vol fer mal.»

 

Alguns lectors del club han sortit de la seva “zona de confort” literària amb “Ala decorb”, i d’altres en canvi ja eren gaire experts en el món dels pirates! Fins i tot una lectora va confessar que de petita volia convertir-se en una pirata... I una altra en pirata de l'espai! Si vosaltres també ho heu somiat alguna vegada, no us podeu perdre el clàssic “L’illa del tresor” de R. L. Stevenson i la versió de ciència-ficció que Disney va portar a la gran pantalla: “El Planeta del Tesoro”.

 Però tornant al pirata justicier de Larreula... la primera aventura de l’Ala de Corb ens ha resultat entretinguda, però la majoria hauria preferit que el ritme del llibre no fos tan accelerat i que hi hagués menys salts en el temps. Per exemple: a la introducció l’Ala de Corb es converteix en el pirata més famós del seu temps en una sola pàgina, i les lectores van trobar a faltar una explicació més llarga.

 Casualment, una d’elles està llegint a l’institut un llibre del mateix autor: “Contes per aun món millor” (i de moment li està agradant força). Aquesta coincidència ens va portar a debatre sobre les lectures obligatòries que tenia cadascú. Arribàrem a la conclusió que haver de fer resums dels capítols (o fins i tot dels paràgrafs) de cada lectura pot resultar mortal fins i tot pels lectors més apassionats! Algú digué: «Si em fessin fer resums de Harry Potter, que m'encanta, també l'acabaria odiant!».

Una de les lectures obligatòries de la que vam parlar gira al voltant de les reencarnacions, i aprofitàrem per posar-nos d’acord sobre què ens agradaria ser si tornéssim a néixer. Les respostes incloïen lleons, koales, gats... I si acceptem criatures fantàstiques, vampirs (perquè els seus poders són increïbles!)

                                     

Per últim, ens vam convertir temporalment bucaners en tot jugant a “Enfonsar la flota” armats amb papers i bolis. Fou un batalla èpica de tots contra tots en la que només dos lectores van aconseguir acabar amb els vaixells intactes... Quina sort!

 El mes vinent canviarem de plans i farem una sessió especial... Un petit taller de booktubers! Tothom portarà els seus llibres preferits i els recomanarem plegats... T'hi vols sumar?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada