24 de març 2023

Crònica de la setena trobada del Club de lectura Juvenil del 23/03/2023

 A la sessió de març del club de lectura juvenil hem comentat l’últim dels títols finalistes del Premi Protagonista Jove (categoria 13-14 anys): “El noi del diari” de Vince Vawter. La sinopsis diu així:

 «Un noi d’onze anys que viu al Memphis del 1959 és el millor llançador de pilota que s’hagi vist mai, però, en canvi, parlar no li resulta tan fàcil com el beisbol. Pràcticament no pot dir ni una paraula sense quequejar, ni tan sols el seu nom. Tant és així que, quan substitueix el seu millor amic en la feina de repartir diaris, sap que es veurà obligat a comunicar-se amb el clients i que això li portarà problemes. Però els problemes de veritat sorgiran arran d’un altercat amb un drapaire del barri, un pinxo i un lladre, que posarà en perill tant la vida del noi com la de la lleial minyona de la seva família.»

 


Si bé ha sigut el títol que menys ens ha atrapat, els temes que tracta el llibre ens han servir per obrir un debat molt interessant. Els bons amics realment necessiten paraules per entendre’s? La venjança només porta més conflictes? Si no estem d’acord amb els valors d’un escriptor no podem llegir els seus llibres?

 A més, hem destacat la capacitat de l’autor Vince Vawter de fer-nos posar a la pell del protagonista, i entendre una mica millor el que suposa viure amb un trastorn de la parla. També ens ha resultat curiós que el protagonista de la novel·la es negui a fer servir comes (,) mentre escriu la seva història a màquina, perquè no les suporta! Alguna vegada heu llegit un llibre sense algun signe de puntuació? És una experiència ben curiosa!

 I parlant de màquines d’escriure, hem experimentat què significa escriure així amb el simulador virtual: No us permet esborrar el text (us heu de posar sobre la lletra incorrecta i reescriure-la) i reprodueix el soroll de tots els moviments d’una màquina d’escriure. Fascinant!

 Per últim, hem deliberat i votat les tres obres finalista del Premi Protagonista Jove! Els nostres punts se sumaran als de tots els altres joves que estan participant des de centres educatius, clubs de lectura... Quines ganes de descobrir l’obra guanyadora!


Mentrestant us animem a venir a la propera sessió del club, que serà d’allò més especial... Josep Maria Ibarra, l’autor de la col·lecció “La colla del segon soterrani”, ens ha preparat un taller d'enigmes adreçat a nois i noies de 1r a 4t d'ESO pel dia 20 d’abril a les 18:30h (la inscripció és gratuïta). A continuació els membres del club de lectura comentarem amb ell la seva novel·la “L’enigma del Crononauta" (i també ens podeu acompanyar si voleu).

 A què espereu? Apunteu-vos aquí: taller d'enigmes 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada