07 de maig 2024

Crònica de la darrera sessió del club: comentari de "Duna" amb la seva autora, Muriel Villanueva

La sessió del club de lectura infantil del darrer dia d'abril va ser especial, perquè es va dur a terme amb l'autora de la darrera lectura: la Muriel Villanueva, gràcies al suport de la Institució de les Lletres Catalanes. Aquesta és la crònica que ens en fa la moderadora del club, la Laura Jacas:





La darrera lectura de les Capibares lectores, el club de lectura infantil de la biblioteca, ha sigut Duna de la Muriel Villanueva. Si no has llegit el llibre, te'n fem cinc cèntims. 

És estiu i la Duna recull les reflexions i les vivències que té a casa del seu avi en un dietari. És un dels deures que ha de fer durant les vacances. Al principi no li ve molt de gust escriure-hi però, a poc a poc, hi acabarà parlant de les seves germanes, de la seva mare, de l'avi, d'en Max i dels canvis que suposa l'adolescència. 

La novel·la ens ha servit molt per autoconèixer-nos i pensar com ens relacionem amb els altres. Hem compartit anècdotes que hem viscut amb els nostres germans i també hem parlat dels processos de dol ja que en la novel·la un dels personatges s'hi veu immers des de fa anys. 

Tanmateix, el que més ens ha agradat d'aquesta lectura és que hem tingut el privilegi de poder entrevistar-ne l'autora! Sí, Muriel Villanueva va venir a la biblioteca i va poder respondre totes les preguntes que havíem preparat a mesura que anàvem llegint i comentant el llibre. 

Vam podem saber que Muriel també va escriure un dietari durant molts anys i que, inconscientment, hi ha detalls de la seva adolescència que s'inclouen en la novel·la sense saber-ho. Vam poder saber que la vida inspira i com casualment va idear el personatge de Duna, la protagonista. També ens va parlar de com es gesta una novel·la i dels entrebancs que va tenir per publicar Duna ja que tracta un tema que fins ara no s'havia tractat a la literatura infantil del nostre país. 


Per acabar, també ens va parlar d'altres llibres que havia publicat i ens va donar una exclusiva que haurem de mantenir en secret! 

Fins aviat, 

Laura

Al final de la sessió es va repartir el següent i darrer llibre del curs: Rastellera de colors, de Pep Molist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada