Comença el cicle de Biblioteques amb DO, que s'allargarà tot el mes d'octubre
La sadurninenca Elena Olesa s'ha endut la cinquena edició del premi de novel·la curta Celler de Lletres amb la seva obra "Rabassa morta". El veredicte del jurat es va donar a conèixer aquest dimecres en un acte celebrat a la sala d'actes del Centre Cultural.
El certamen, que organitza la regidoria de Cultura i la biblioteca municipal, va néixer amb la voluntat de fomentar la creació de literatura al voltant del món vitivinícola. El premi està dotat amb 500 euros i un lot de produtes locals, 25 exemplars, a més de la publicació del llibre, que enguany anirà a càrrec d'Edicions Saldonar. En aquesta ocasió s'hi van presentar un total de sis treballs.
La guanyadora va reconéixer que la motivació d'escriure la novel.la va sorgir precisament en un dels actes de lliurament d'aquest premi, com a repte personal i familiar. Sílvia Romero, en representació del jurat, va destacar que l'obra fa una bona construcció i integració de la temàtica del sector del vi i el cava, així com d'elements històrics de la pagesia i l'agricultura a Catalunya en un relat que se situa entre la segona meitat del segle XIX i principis del segle XX.
Tant la regidora de Cultura, Marta Castellví, com la directora de la Biblioteca, Glòria Bricollé, i l'alcalde, Josep Maria Ribas, que va ser l'encarregat de lliurar el premi i cloure l'acte, van remarcar l'aposta de l'Ajuntament per aquesta iniciativa i es van felicitar per haver acumulat ja cinc edicions i garantir la seva continuitat.
L'anunci de la guanyadora del premi Celler de Lletres ha donat el tret de sortida a un programa d'actes i activitats que es duran a terme aquest octubre sota el paraigües de la iniciativa Biblioteques amb DO i que en aquesta edició compta amb el suport de caves Fonpinet.
A l'acte també va assistir-hi la vilafranquina Assun Savall, autora de l'exposició de pintura "Vitis"que es podrà visitar fins al 31 d'octubre a la biblioteca. Els seus treballs, utilitzant la tècnica de l'aquarel.la, fan una viatge pel paisatge de vinya pendesenc i les diverses espècies de ceps, així com d'altres arbres fruiters. En alguns dels seus quadres també ofereix una perspectiva particular sobre la fil.loxera.
(text obtingut del web: http://www.santsadurni.cat/document.php?id=13803)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada