19 de desembre 2020

Crònica de la segona trobada del Club de Lectura Juvenil del 17 de desembre

 

Aquest mes de desembre el Club de lectura juvenil s’ha tornat a reunir virtualment per comentar el primer títol d’una col·lecció molt especial. Ha venut milions d’exemplars,  s’ha editat a desenes de països, i fins i tot la Disney l’ha portat a la gran pantalla (tot i que sense gaire encert)... Estem parlant d’Artemis Fowl d’Eoin Colfer

El primer llibre, Artemis Fowl, es va publicar al 2001, però sembla que segueix entusiasmant a nous lectors, perquè els membres del nostre club s’han enganxat a les seves aventures en un tancar i obrir d’ulls! Us explico... Artemis Fowl és un noi amb una intel·ligència superior, fill d’un senyor del crim irlandès, que aprofita la seva ment brillant per seguir les passes del seu pare. Quan l’Artemis descobreix l’existència d’una civilització màgica sota terra, hi veu una oportunitat d’or... literalment! Però no coneix les criatures màgiques tant bé com pensa, i el seu pla genial podria girar-se-li en contra...

L’humor, la intriga i l’acció de la història han fet que alguns membres no només hagin començat ja a llegir el segon llibre, sinó que una lectora gairebé s’ha acabat la col·lecció sencera en un mes!!!!!!!!

Sí, quan comences a llegir les peripècies de l’Artemis és molt difícil parar... Els personatges són complexos i entranyables (i evolucionen durant els llibres) les trames estan plenes de girs inesperats, i encara que l’Artemis sigui una mica (molt) repel·lent, la majoria no podem evitar que ens caigui bé. És que... us podeu imaginar amb 10 anys maquinant grans plans criminals com ell??? 




A més de comentar la lectura de desembre, també hem aprofitat per jugar al joc de les preguntes EXTREMES per a lectors (gairebé impossibles de contestar!). Com per exemple... Què preferiries, que et facin spoiler del final d’un llibre o no saber mai com acaba? (hem contestat que preferim l’spoiler... necessitem saber el final!!!!) o també... Què preferiries, quedar-te tancat en una biblioteca o en una llibreria? (hem tornat a estar d’acord... a una biblioteca, evidentment! Ens encanten). I què preferiries, deixar tots els teus llibres a amics que mai els tornen, o només llegir llibres que no pots debatre amb ningú? (ahhh! És impossible no parlar amb ningú dels llibres que t’encanten com fem precisament al club!). Fins i tot una lectora s’ha animat a crear una pregunta extrema perquè la contestés la resta... Què preferiries, tacar el llibre que t’ha prestat un amic sense voler, o que un amic et taqui un llibre que li has deixat? Aquí les opinions han sigut més variades, perquè la majoria no volia que NINGÚ li embrutés PER RES DEL MÓN un dels seus llibres. Però a vegades que això passi no és tan terrible, com quan a una membre del club li van tornar un llibre tacat de suc de maduixa... com que era una novel·la de por, el suc vermell li donava un toc terrorífic extra perquè semblava saaaang!


 

Vosaltres què contestaríeu a aquestes preguntes EXTREMES per a lectors? Ens ho podeu explicar a la propera sessió del Club, el 19 de gener. Comentarem “Escape: Las siete pociones" d’Andrea Izquierdo, una història on el lector decideix el final. Us hi esperem!

Eoin Colfer és un escriptor irlandès. Abans de dedicar-se a escriure va ser pofessor de primària. La saga li va arribar amb l' Artemis Fowl que té fans arreu del món. El 2020 Disney estrenà l'esperada adaptació del primer llibre de la sèrie.


Mx


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada