25 de març 2021

Noves recomanacions literàries de llibres del nostre nou centre d'interès "Punt de gènere". "Cómo ser mujer" de Caitlin Moran

 


Espai de recomanacions literàries del nostre nou centre d'interès : "Punt de gènere", podreu trobar llibres que tracten diferents temes d'igualtat, feminisme , noves masculinitats, cultura LGTBQ+, violència de gènere, nous models relacionals, etc.

Avui recomanem el llibre Cómo ser mujer de Catlin Moran, editat per Anagrama al 2015.




A Cómo ser mujer, Caitlin Moran ensenya que, a causa de la fragilitat del feminisme, pujar a una cadira i cridar als quatre vents SÓC FEMINISTA és una de les coses més importants que pot fer una dona. En el seu primer llibre, l'escriptora ens dóna les claus per arribar a ser una dona perquè, com ja va dir Simone de Beauvoir en El segundo sexo, "una dona no neix, es fa". Una lliçó que Caitlin continua impartint als seus dos següents llibres: Com es fa una noia i Cómo ser famosa.

Aquest llibre fa observacions sobre la vida de les dones amb històries molt divertides sobre sí mateixa, i destrueix l'imatge políticament correcta de la dona del segle XXI. Ens descobreix pàgina rere pàgina aquells secrets que es diuen a les amigues de veritat, i no a aquelles que porten posada la  màscara de la feminitat perfecta.

Alguns del temes que tracta l'escriptora en aquest llibre són la depilació; les aficions normalment categoritzades per les dones, com anar de compres; i la maternitat, però en tots arriba a una mateixa conclusió, i és que cap és com ens l'han explicat. No vols depilar-te? D'acord. Vols fer-lo? Endavant. però que sàpigues que és una afició força cara. T'agrada anar de compres? Quina sort. No t'agrada? No t'amoïnis, a la majoria d'éssers humans tampoc. Vols ser mare? Maravellós. No vols ser-ho? Tranquil.la, no hi ha res sobre la maternitat que no puguis aprendre d'una altra manera.

Per tant, en lloc de centrar-te en com ser dona, limita't a "fer". Preferiblement, el que et roti. Com la Caitlin.


L'autora

Caitlin Moran (Brighton, 1975), és una periodista, escriptora i columnista anglesa, coneguda per les seves columnes iròniques i autobiogràfiques a The Times i per haver publicat el bestseller Com es fa una noia (Anagrama,2015). Aquesta novel.la basada en la seva experiència personal, té com a protagonista la Johanna, amb qui l'autora comparteix trets en comú: la infantesa en una familia nombrosa de classe obrera, la dependència de les ajudes econòmiques de l'estat, les seves primeres passes en el món de la premsa musical. Caitlin Moran fa seva la Johanna per descriure de quina manera ella mateixa va arribar a constituir-se com és avui dia.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada