23 d’abril 2021

Crònica de la sisena trobada del Club de Lectura Juvenil del 22/04/2021 amb el Pol Castellanos

 

La segona sessió presencial del club de lectura juvenil ha sigut encara més especial que la primera perquè ... ens ha visitat en Pol Castellanos, l’autor del llibre que hem llegit aquest mes d’abril: “L’impostor de Viena”.

 En Bruno viu en un petit poble d’Itàlia amb la seva mare adoptiva. En esclatar la Primera Guerra Mundial, la mare és assassinada per un general que busca alguna cosa a casa seva. El nen fuig amagat en la caravana d’un mag, després de trobar l’objecte cobejat pel militar: una flauta amb uns poders especials que poden canviar la història.

 


 

 

Pol Castellanos (1991) és professor de llengua i literatura en un institut de secundària. Quan no escriu, pot passar una estona tocant el teclat o la guitarra. Aquesta és la seva primera novel·la, que ha guanyat el Premi Alba 2020 a la Millor novel·la fantàstica per a joves en català .


 


La novel·la ens ha atrapat i la majoria l’ha devorat de seguida. El principi potser no ha acabat de convèncer a algunes lectores, però no han pogut parar de llegir a partir de l’aparició de personatges com la Carla i l’Sparacello! Sens dubte aquest parell han sigut els personatges amb els que hem empatitzat més, però fins i tot els més “malvats” ens han intrigat.

L’impostor de Viena barreja novel·la històrica i fantasia, i planteja debats morals molt interessants. Què faríem si tinguéssim a les mans el poder de dominar el món? N’hem estat parlant i (tot i que és molt temptador fer servir aquest poder en benefici propi) el més sensat seria destruir-lo o amagar-lo perquè no pogués caure en males mans.




Els girs finals de la història ens han agafat desprevinguts, i ens hem animat a imaginar què farien els personatges en un futur. De fet, han sortit algunes idees de trames ben temptadores i en Pol Castellanos n’ha pres bona nota! I parlant d’idees... durant la sessió ens ha explicat com va néixer L’impostor de Viena, inspirada en la llegenda del flautista d’Hamelin. També ha compartit amb nosaltres alguns consells d’escriptura (perquè al club hi ha més d’una autora potencial!) i fins i tot ens ha deixat llegir en EXCLUSIVA el primer capítol de la seva propera novel·la (no podem dir res més perquè és TOP SECRET i encara no s’ha publicat!).

 



Moltes gràcies per haver vingut, Pol, i bon Sant Jordi a tothom! Nosaltres seguirem llegint i compartint la màgia de la lectura tots els dies de l’any, i el mes que ve comentarem “Mentida” de Care Santos. Us esperem!

La Xènia s'ha enamorat, però no d'un noi del seu entorn, sinó d'una veu sorgida d'Internet amb la qual comparteix la seva passió per la lectura. Però qui és la seva ànima bessona? Aviat un paquet inesperat li revelarà la identitat del noi amb el qual ha compartit les seves més íntimes emocions. El paquet prové de la presó de menors i conté la història d'un assassí.

 

Mx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada