27 de maig 2021

Cloenda al Club dels Petits Clàssics

El passat 20 de maig el club de lectura infantil Petits Clàssics va fer la cloenda del curs. Us deixem la crònica que ha fet la Núria Talavera, moderadora del club, per a l'ocasió i algunes fotografies de l'activitat que van dur a terme els clubaires:


El llibre de les bèsties

L’última lectura del Club dels petits clàssics ha estat El llibre de les bèsties, una adaptació de Barcanova a la seva col·lecció de Clàssics a mida. Ramon Llull escriu el Llibre de les meravelles per homenatjar la creació de Déu (el cel, les plantes, els metalls, la persona…) i el Llibre de les bèsties n’és una part. Hi apareixen tot d’animals humanitzats amb els defectes i virtuts que tenen les persones quan posseeixen poder i han de governar (un tema molt actual en aquests temps que corren).

La tertúlia sobre aquest llibre ha girat entorn diversos temes destacats. En primer lloc, hi ha hagut molta curiositat per paraules desconegudes, les quals hem anat comentant i esbrinant-ne el significat, mots com “bocamolla”, “nociu”, “paquiderm”, “guilla” o “desassossegada”.

Un altre tema de conversa ha estat la por: la por ens impedeix actuar, i quan rebem amenaces i/o xantatges entre amics o companys d’escola i tenim por, donem poder a aquestes persones”. La conversa va derivar cap a l’assetjament escolar: aquests nois i noies viuen aquesta qüestió molt de prop, més del que els adults ens imaginem. Són  destacables dues frases que es van pronunciar durant la tertúlia i que recollien el sentiment general: “A l’escola se sobreviu com pots” i “L’ESO és l’entrada al gran bullying”. La gran pregunta era com afrontar problemes com per exemple que escampessin falsos rumors sobre tu, rebre insults, rebre amenaces a través de xarxes socials i sobretot com superar el mal que et fa tot això. Tal com van explicar ells mateixos, comptar amb amics que creguin en tu és bàsic per superar qualsevol conflicte.

En tercer lloc, vam parlar sobre el consum de carn i els termes vegetarians/vegans/carnívors/herbívors. La conclusió a la qual van arribar és que cal cuidar molt el medi ambient, perquè si no, el futur de la humanitat està compromès. I finalment l’última tertúlia va posar sobre la taula la qüestió enginy i/o astúcia vs força, representada cada qualitat per una animal diferent en l’obra, la guineu i el lleó.

Només queda desitjar un molt bon estiu a tots els clubaires i que les lectures no hi faltin durant aquests mesos! Us esperem amb molta il·lusió al setembre, per retrobar-nos amb noves històries, personatges i vivències; una abraçada i fins molt aviat!

 

Núria Talavera

Coordinadora del Club petits clàssics


L’activitat del darrer dia de club va consistir en un Escape Book, en què els nens i les nenes s'ho van passar molt bé:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada