29 de juny 2021

Recomanacions del nostre centre d'interès Punt de gènere. "Mala mujer" de Noemí Casquet

 

Seguim amb les recomanació de llibres del nostre nou centre d’interès sobre tema d’igualtat “Punt de gènere” i aquest mes recomanem Mala mujer de Noemí Casquet.  



Aprofitem que arriba l’estiu per recomanar un llibre “anticonvencional” sobre sexualitat i alliberament, empoderament femení i llibertat. Noemí Casquet, coneguda periodista especialitzada en sexualitat i viatges, ens parla sense por i sense inhibicions d’identitat de gènere, orientació sexual i relacional, anatomia dels cossos, tipus de relacions sexuals i afectives,  joguines eròtiques, menstruació sostenible, anticonceptius i molt més. Monogàmia o poliamor? Gènere fluid o queer? I que vol dir pansexualitat, sapiosexualitat o demisexualitat? A aquestes preguntes trobarem la resposta a la primera part del llibre “Encuéntrate” on s’expliquen els conceptes d’ identitat de gènere, orientació sexual i orientació relacional. Segueix una part dedicada a l’autoestima i a l’empatia. La idea és  proporcionar eines que ajudin a superar ansietat, prejudicis i tabues. Però si vols gaudir d’una bona estona sota la dutxa sola o acompanyada i explorar els límits de les teves fantasies és a la tercera part on trobaràs consells pràctics sobre relacions sexuals o informacions sobre les ultimes joguines eròtiques sortides al mercat. Finalment, a la quarta part  es desmunten els tòpics vinculats al concepte de l’amor romàntic, i es remarca com la comunicació honesta i el  respecte estan a la base de qualsevol relació afectiva i emocional que vulgui ser sana. Recomanem aquest llibre perquè amb un to lleuger i desenfadat Noemí Casquet analitza l’univers de la sexualitat, trenca esquemes i desmunta tabues.  I ho fa acompanyant els textos amb els dibuixos de Andyn que, amb un traç divertit i clar, explica i remarca els conceptes explicats.


Noemí Casquet (Barcelona, 1992) és una periodista i escriptora especialitzada en sexualitat i viatges. Va estudiar periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i ha treballat com a presentadora de televisió. El seu primer llibre és Mala mujer (Editorial Lunwerg). Dirigeix Santa Mandanga, una plataforma d'educació sexual i afectiva explícita. També és coneguda pel seu canal de Youtube, en el qual publica vídeos sobre sexualitat, poliamor i altres temes relacionats. Ha col·laborat amb diferents mitjans de comunicació, com El Periódico, Cadena Ser, Tele 5 i TVE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada