28 de juliol 2021

Recomanacions del nostre centre d'interès Punt de gènere. "El llarg viatge de les dones" de M. Àngels Cabré

Seguim amb les recomanacions de llibres del nostre centre d’interès : Punt de gènere

Aquest mes recomanem un llibre sobre el feminisme a Catalunya : El llarg viatge de les dones de la M. Àngels Cabré.


Des de mitjans del segle XIX, el moviment feminista a Catalunya ha tingut grans figures, com Teresa Claramunt, Dolors Monserdà, Aurora Bertrana, Frederica Montseny, Maria Aurèlia Capmany i Maria-Mercè Marçal, entre d'altres. 

El llarg viatge de les dones és una antologia, breu història del feminisme català. Recull cinquanta textos fonamentals, tant individuals com col.lectius, de més d'una trentena de dones, algunes molt poc conegudes, que, des de finals del segle XIX i al llarg del segle XX, van apuntalar amb un posicionament contundent el feminisme a Catalunya.  Les seves reflexions van suposar un punt d'inflexió, en diferents moments de la història, en la creació d'una consciència col.lectiva a favor dels drets de les dones.

Un llibre que posa en valor les aportacions del passat i que permet conèixer dones conegudes i desconegudes que han nodrit el pensament i el moviment feminista a Catalunya. Així podrem entendre els avenços presents i fixar els reptes futurs sabent d'on venim.



M. Àngels Cabré (Barcelona, 1968) escriptora i crítica catalana i directora de l'Observatori Cultural i de Gènere, dedicat a impulsar a les dones en la cultura. També ha sigut porfessora del màster: gènere i comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona.  
Especialitzada en literatura escrita per dones i la cultura, imparteix conferències i organitza activitats relacionades amb aquests àmbits. Ha colaborat molts anys al suplement Culturals de la Vanguardia i actualment publica articles al diari ARA.
























































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada