30 de setembre 2021

Crònica de la primera trobada del Club de lectura juvenil del 23 de setembre 2021

 

Extra, extra! El Club de lectura Juvenil torna a engegar motors! El 23 de setembre va tenir lloc la primera sessió, que ens va servir per posar-nos al dia. Els nostres lectors han aprofitat molt bé l’estiu, i alguns d’ells no només s’han tornat a llegir gairebé TOTS els llibres de Rick Riordan (més d’una vintena!), sinó que han completat sagues de fantasia èpica com la de Christopher Paolini, que tenen més de 2.000 pàgines en total!!!!!!!!




 

El dia 23 també vam aprofitar per conèixer-nos millor i donar la benvinguda a una nova lectora que ha decidit sumar-se al club! Un cop fetes les presentacions, però, ens posàrem mans a l’obra per superar un repte literari... El Book Face, que en anglès vol dir “cara de llibre”. Tal i com el seu nom insinua, el joc consisteix en compartir una fotografia encaixant la cara amb la portada d'un llibre. S’ha convertit en un repte molt famós (sobretot a les biblioteques), que pengen una foto cada divendres amb el hashtag #BookFaceFriday. Però avui en dia el joc va més enllà! No només podem intentar encaixar portades de rostres, sinó també de mans, cames, peus, objectes, paisatges...





Així que els membres del club ens vam endinsar a la biblioteca per trobar llibres que ens servissin per jugar al Book Face, i tot seguit vam tornar a la nostra sala carregats de títols. De perfil, estirats al terra, de genolls, en parelles; vam adoptar mil i una postures per intentar encaixar les imatges de les portades amb els nostres cossos... I ens en vam sortir prou bé! Els rols anaven canviant: primer una lectora s’encarregava de fer de model i després de fotògrafa, o aguantava el llibre i després donava indicacions... Tothom es va poder implicar i ens ho vam passar d’allò més bé! Quina creieu que ens va quedar millor?






 Al final de la sessió vam repartir els exemplars del llibre que llegirem a l’octubre: “Sense codi de barres” de Ruth Tormo, que va guanyar el Premi Ramon Muntaner 2020. I sabeu el més curiós? Que el Premi Ramon Muntaner 2021 l’ha guanyat el Pol Castellanos, l’autor que va visitar el club per Sant Jordi! És més, a l’abril ens havia deixat escoltar el primer capítol de la seva nova novel·la, i ara ja podem dir que “L’assassina de Venècia” (la seqüela de “L’impostor de Viena) ha guanyat un dels premis més importants de literatura juvenil! L’haurem de llegir al club sí o sí!


Acabo la crònica de la sessió amb la sinopsis de “Sense codi de barres”. Us esperem el 14 d’octubre per comentar-la!

 «L’Amina té catorze anys i treballa cosint roba en un taller de Bangladesh. Somia en un futur millor per a la seva germana petita. El Víktor també té catorze anys i estudia en un institut de l’àrea metropolitana de Barcelona. Fa uns quants mesos va perdre el seu millor amic en un tràgic accident. Quan el noi troba una nota d’auxili cosida a la vora dels seus pantalons, localitzar-ne l’autor i ajudar-lo es convertirà en tot un repte.»

 

Mx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada