08 de novembre 2022

Vine a conèixer el nostre Centre d'interès "Fet a mà"

 

Vols aprendre alguna tècnica de pintura? Vols millorar les teves habilitats de costura? Has pensat en descobrir l’art de la ceràmica o la joieria? T’agradaria conèixer els millors trucs de decoració d’interiors? Vols ser més independent a l’hora de fer petites i grans reparacions domèstiques? Doncs el Fet a mà és el teu centre d’interès!

El Fet a mà és un dels centres d’interès que tenim a la sala d’adults de la biblioteca. Un centre d’interès és un fons agrupat i separat de la resta del fons on hi ha llibres amb un interès comú. En el Fet a mà, tal com indica el seu nom, hi trobareu tota mena de llibres sobre treballs i arts manuals. Aquest fons especial compta amb una àmplia selecció de títols que fomenten l’esperit creatiu i d’autonomia en diversos àmbits de la vida, ja siguin creatius, com ara la pintura, les manualitats o la decoració d’interiors, o bé treballs manuals amb una utilitat pràctica, com per exemple el bricolatge, la construcció o el patronatge i costura.

En un moment en què predomina la tecnologia a les nostres vides i tot ho fem a través de clicks, us animem a valorar la possibilitat de seguir fent coses creatives amb les mans en el temps de lleure. Potser fins i tot descobriu una nova afició que podreu gaudir a casa els vespres freds d’hivern i les llargues tardes d’estiu, o compartir amb la família i els amics, i podreu decorar les parets amb alguna aquarel·la pròpia, regalar una bufanda feta a mà aquest Nadal, o arreglar la calefacció sense trucar al tècnic!

A continuació voldríem recomanar-vos alguns llibres d’aquest centre d’interès. Pel que fa a costura, tenim el títol Tornar a cosir: manual pràctic per fer-te laroba, de Maria Gispert amb il·lustracions de Judit Roma, que inclou 5 fulls amb patrons de mida natural per home, dona, nen i nena. Un llibre didàctic i amè per a tothom que vulgui iniciar-se en el disseny de moda i el patronatge. En la mateixa línia, us presentem també Coser y cantar: 35 originales idees con aplicacions, bordados y muchomás, projectes senzills amb instruccions detallades i un apartat de tècniques per aprendre tots els punts de costura necessaris.






D’altra banda, un llibre sobre la tècnica pictòrica de l’aquarel·la: Arte botánico con acuarela. 20 proyectos con plantas paso a paso, de Nikki Strange, per aprendre a dibuixar i pintar composicions senzilles amb fulles i plantes, tot amb aquarel·la, una tècnica que t'enamorarà. I un altre manual sobre il·lustració: Cómo dibujar y pintar hadas, de Linda Ravenscroft, dibuixos que t’ensenyen a simplificar les formes i les figures: comença calcant una forma bàsica i completa la teva fada com vulguis.




Per acabar, un llibre molt pràctic i original sobre com fer sabons casolans amb ingredients naturals: Jabones artesanales. Un manual entenedor sobre el procés d’elaboració del sabó a casa, les diferents tècniques i materials, els diversos tipus de sabons i les seves propietats...



Ah! I no ens oblidem de la secció de bricolatge... Us recomanem Reparaciones caseras. Hágalo usted mismo, de Javier Villahizán. Un llibre sobre projectes de fontaneria, pintura de parets, electricitat, calefacció i aïllament, mobles i emmagatzement i trucs infal·libles de bricolatge com per exemple com arreglar una rajola trencada, com col·locar un lavabo, com purgar un radiador o com restaurar un moble.

Veniu a la biblioteca a conèixer el Fet a mà, us l’ensenyarem amb molt de gust!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada