30 de març 2023

Crònica sobre la posada en comú del tercer llibre del club infantil: "Hachiko"

La Laura Jacas, coordinadora del club,  ens fa arribar la crònica sobre el tercer llibre llegit: 

A vegades considero que una de les meravelles de la literatura, de la bona literatura, és que és capaç de parlar-nos dels grans temes de la condició humana sense anomenar-los. I és curiós veure la tendresa amb què la literatura infantil els tracta. 


Hachiko : el gos que esperava,
de Lluís Prats


El tercer llibre que han llegit els membres del club de lectura infantil ha sigut Hachiko, de Lluís Prats. No coneixes aquesta història? Ostres! És molt bonica. Narra la vida del professor Ueno i de la seva família i de com les seves vides canvien amb l'arribada de Hachiko, un akita. L'afecte que hi ha entre el gos i el professor és espectacular. De fet, Hachiko, faci el temps que faci, sempre espera el protagonista a l'estació de Shibuya, pacientment. El gosset serà conegut i estimat per tot el veïnat. 

Alguns dels aspectes que hem pogut comentar durant la lectura han sigut els coneixements que tenim sobre Japó i la seva cultura, ja que la novel·la transcorre a Tòquio, la nostra relació amb els animals i la companyia i fidelitat que ens demostren.

Tanmateix, també ens ha pogut permetre parlar de la mort. Vam comprovar que molts de nosaltres havíem plorat molt la pèrdua d'un membre de la nostra família, d'una amistat, d'un animal de companyia... 

Els membres del club han considerat que ha sigut, de moment, la lectura que més els ha commogut i impactat. Realment, ens ha unit molt com a lectors i lectores però sobretot, com a persones. 

Laura Jacas


Havent acabat de comentar "Hachiko", el club de lectura infantil començarà el següent llibre de lectura: "Viatge al centre de la terra". Bona lectura!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada