04 de març 2023

Exposicions del mes de març a la biblioteca

Al claustre: 

SOLIDART 

Un projecte dels alumnes de 3r d'ESO de l'Intermunicipal. 

 SOLIDART és un projecte interdisciplinari que treballa el Renaixement i el Barroc de forma coordinada i simultània des de les matèries de les Ciències Socials, Llengua i Literatura Castellana i EVPA (Educació Visual, Plàstica i Audiovisual), i amb la col·laboració de la matèria de Música i l’Aula d’Acollida del centre.

L’objectiu és la planificació, gestió, muntatge, difusió i realització d’una exposició vinculada a una subhasta mitjançant l’aplicació de coneixements interdisciplinaris adquirits des de les matèries.
Aquesta proposta va més enllà de l’àmbit educatiu i vol ser un projecte que involucri tota la comunitat educativa i el territori. Amb aquesta finalitat es generen productes per donar solució a una necessitat real de forma creativa i cooperativa, amb els quals s’interactua en un context públic, generant un aprenentatge significatiu en els alumnes i la comunitat. 




A l'espai jove:

UN IMPULS  COMÚ. LA LLUITA PER LA IGUALTAT FEMENINA  

Des de l’assignatura de l’àmbit Humanístic, Cultura i Valors de 4t d’ESO, vàrem proposar als nostres alumnes de L’Escola Intermunicipal realitzar una sèrie de treballs en grup per tal de commemorar el vuit de març d’enguany.

A partir d’una breu recerca històrica han descobert a dones pioneres, has rescatat les seves veus i també han creat els seus propis eslògans o imatges per tal d’exposar-los en aquest espai públic.

 Amb aquesta instal·lació volem compartir a tots vosaltres l’esperit d’un anhel de igualtat que encara requereix de l’esforç col·lectiu.




A les vitrines d'art:

UNIKVIDRE

El meu nom és Àngels Puigdemont.

Des del bell mig del Penedès neix el meu petit taller, UNIKVIDRE, on amb la tècnica del sorrejat se li dona una segona oportunitat a les  botelles, transformant-les en objectes decoratius.

La meva passió és el vidre i la seva màgia, i amb el desig de seguir creixent, em formo en el món de la vitrofusió i moltes de  les seves tècniques.

TREBALLS EN VITROFUSIÓ: Definim VITROFUSIÓ, com la tècnica de fondre i sobreposar un o més vidres utilitzen un forn a altes temperatures.

Tots els treballs exposats estan fets a partir de vidres de finestra reutilitzats, els quals han estat tallats (tires, rodones, ones..), esmaltats o amb inclusions, utilitzant motlles o en caiguda lliura, posat a diferents temperatures en un forn per a vidre i aplicant diverses tècniques per aconseguir diferents resultats.

Des del meu punt de vista, el més important del vidre és la seva MAGIA, com a partir d'un material dur, incolor i fins i tot insípid, podem arribar a fer objectes únics, diferents i amb personalitat. Això fa que els que el treballem, ens anem enamorant i transformem la nostra artesania en una passió.

GRAVATS: Qui va dir que les segones oportunitats no són bones??, sincerament crec que estava equivocat.

Totes les botelles d'aquesta exposició han estat utilitzades i després de petits treballs les hem transformat en bonics objectes decoratius.

La tècnica utilitzada en el gravat és el "XORREJAT", es tracta de projectar a pressió una espècie de sorra (corindó) el qual desgasta el vidre donant-li una textura matisada i aprofundint amb el gravat.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada