16 de juny 2023

Crònica de la darrera del Club de lectura juvenil del dia 15/06/2023


El 15 de juny va ser l’última sessió del curs 22-23 del Club de lectura juvenil. Era el moment de comentar el còmic “M de monstre” de Talia Dutton:


 

Una científica intenta ressuscitar la seva germana petita amb uns resultats inesperats en aquesta novel·la gràfica inspirada en Frankenstein sobre fantasmes, identitat i família.

 Tot i que les lectores del club prefereixen la novel·la al còmic, ens ha agradat sortir de la nostra zona de confort i gaudir amb aquesta història tendra i emotiva. El nostre personatge preferit ha sigut la M (que es desperta al cos de la Maura sense saber qui és) i tot i que la seva germana Frances no ens ha caigut tan bé, hem empatitzat amb l’evolució que fa el seu personatge.

 L’autora fa uns paral·lelismes molt interessants sobre viure segons les expectatives dels demés i no encaixar en determinats rols socials. Els elements de fantasia i ciència-ficció ens permeten reflexionar sobre tot plegat des d’una perspectiva diferent, però no menys propera.

 També hem destacat positivament l’estil de les il·lustracions. Ens ha agradat que anessin alternant entre el realisme i la caricatura per transmetre moltes emocions, i la paleta de colors uniforme ajuda a ambientar la història.

 Ah! També hem comentat el veredicte del Premi Protagonista Jove, del qual vam formar part com a jurat. Els Premis Atrapallibres i Protagonista Jove tenen un dels jurats literaris més grans del món, i enguany hem estat 10.935! Una xifra rècord! Finalment a la categoria de 12-14 anys ha guanyat “L’assassina de Venècia”, que vam poder comentar amb en Pol Castellanos en una sessió del club. Enhorabona a l’autor i a l’organització del Premi!

 Per últim, hem aprofitat per celebrar la cloenda del club jugant al joc de taula Dixit, que ens ha fet volar la imaginació. Hem acabat parlant sobre escacs, mitologia nòrdica, i fins i tot l’enfonsament del Titanic... Ens hem fet un tip de riure ;-)

 




Moltes gràcies per haver-nos acompanyat aquests mesos i esperem retrobar-nos al curs vinent!
 Les inscripcions ja estan obertes. Bon estiu i felices lectures!

Mx


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada