21 de novembre 2012

CONFERÈNCIA DE L'ESCRIPTORA AFGANESA NADIA GHULAM




Nadia Ghulam ha presentat el seu llibre: El secret del meu turbant, que explica la seva història real com a noia afganesa. Amb només vuit anys va patir greus ferides a causa d’una bomba i quan es va instaurar el règim talibà a l'Afganistan va decidir fer-se passar per home per poder portar un sou a casa...


Adjuntem un enllaç amb l'entrevista que Lourdes Vergés va fer a la Nadia el divendres 16 de novembre a la biblioteca mateix. L'entrevista ha estat publicada a la contraportada del butlletí de FundiPau (Fundació per la Pau): ParlantdepauambNadiaGhulam

Com a acte previ a la conferència de la Nadia Ghulam, el Voluntariat per la Llengua ha celebrat a un acte en què estaven convocades les parelles lingüístiques juntament amb la responsable de l'Oficina de Català de l'Ajuntament, Eulàlia Canyís. En la presentació de l'acte els ha acompanyat la regidora Cristina de la Cruz.

Aquest acte ha permès donar a conèixer el Racó de Català de la biblioteca, el qual aglutina manuals per aprendre català en els diferents nivells existents, aíxí com diccionaris i altres llibres relacionats amb la llengua catalana.


El Racó de Català de la biblioteca

L'autora del llibre amb Jep Bargalló -regidor de Comerç, Turisme i Cooperació- i Montserrat Medall -regidora de Cultura i Joventut-.
La conferència de la Nadia Ghulam, en què els lectors van poder dialogar i fotografiar-se amb ella, s'emmarca en la 4a Quinzena Solidària -L'alternativa és possible- sobre comerç just i banca ètica que se celebra del 9 al 23 de novembre a Sant Sadurní d'Anoia. És el cas també de l'exposició que actualment es pot veure a la biblioteca: Les cares del turisme, activitat de sensibilitazació a favor d'un turisme més responsable. 

La campanya “Les Cares del Turisme” pretén donar a conèixer les principals qüestions en torn a l’impacte del turisme en els països en desenvolupament, i nous conceptes com el turisme responsable o sostenible, d’una forma innovadora i lúdica per tal d’ arribar al públic més ampli possible. 
L'exposició fotogràfica mostra la realitat de diversos personatges situats a diferents punts de la indústria turística a República Dominicana. Aquesta exposició, produïda al 2010 amb el suport de la Diputació de Barcelona, es podrà visitar a la biblioteca fins al 24 de novembre.  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada