14 de gener 2013

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA “COM I PER QUÈ PELEGRINEN ELS MUSULMANS?”


Fins el 25 de gener podreu veure a la biblioteca l’exposició fotogràfica “Per què pelegrinen els musulmans?”, mostra oberta a tots els públics i organitzada per l’Associació La Llum del Nord.

L’Associació la Llum del Nord, dins el marc del projecte Mosaic i amb la col·laboració de la biblioteca, convida a conèixer el Pelegrinatge, el cinquè pilar de  l’Islam que realitzen els musulmans al menys un cop a la vida. Es tracta de 15 fotografies comentades de 40x30 cm. En elles podrem veure, mitjançant diverses temàtiques relacionades amb el viatge més sagrat dels musulmans, la preparació prèvia del pelegrinatge, la importància dels llocs sants i la visita d’espais sagrats, els diferents rituals i etapes que s’han de complir, la situació de la dona musulmana  durant el període del pelegrinatge, etc.

Horari: matins de dimarts a dissabtes de 10 a 2 i tardes de dilluns a divendres de 4 a 2/4 de 9 del vespre.

Almenys un cop a la vida, els musulmans adults que disposen de mitjans suficients han de pelegrinar a la Meca i a la Gran Mesquita, davant la 'pedra negra' o Ka'ba, i han de proclamar conjuntament: «Aquí estic, al teu servei, oh Al·là!».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada