20 de febrer 2013

Visita dels nens i nenes de 2n de l'escola Jacint Verdaguer

Aquests darrers mesos de gener i febrer hem tingut visita dels nens i nenes de segon de Primària de l'escola Jacint Verdaguer: els cuiners pastissers! Cadascuna de les dues classes que componen el segon ha vingut en tres ocasions diferents, amb l'objectiu de conèixer la biblioteca i aprendre a treure-'n profit. 

A banda de les explicacions sobre què es pot trobar a la biblioteca, els nens i nenes ho han pogut experimentar pel seu propi compte: a la foto, la classificació dels llibres infantils de coneixements.

Els nens i nenes han pogut triar un o dos documents per endur-se'n a casa i així saber de primera mà com funciona el préstec.

Foto del grup de cuiners pastissers que ens va visitar el dia 25 de gener, amb la mestra que els acompanyava: la Pilar Guerrero.

La primera de les sessions és d'introducció a la biblioteca, es fa el carnet d'usuari a aquells nens i nenes que no en tenien i prenen un parell de documents en préstec; a la segona sessió, ja han de fer el retorn dels documents que van prendre el primer dia i així es reforça tota l'explicació al voltant del servei de préstec; i a la tercera sessió, els nens es troben la sala infantil decorada amb poesies d'animals i amb llibres i peluixos sobre les taules relacionats amb les poesies... d'aquesta manera es fa una sessió ben entretinguda en què els nens han de llegir algun poema i descobrir de quin animal es tracta...

En arribar a la biblioteca es fa una parada davant del taulell d'informació i préstec per situar els nens i nenes: som en una biblioteca, cal fer silenci i tenir els ulls ben oberts!

A cada taula els nens i nenes han trobat llibres de poesia, peluixos i una poesia impresa que hauran de llegir i endevinar...

Alguna poesia ha estat llegida per part d'un adult -en aquest cas, la Glòria, directora de la biblioteca- i alguna ha estat llegida pers nens o nenes de cadascuna de les taules...

... i la resta, havent escoltat ben atentament, ha descobert a quin animal es referia la poesia llegida.

Després d'aquestes sessions, que esperem que hagin agradat molt als cuiners pastissers, esperem veure'ls per la biblioteca qualsevol dia en companyia de les seves famílies o dels seus amics. Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada