10 de juliol 2013

Bibliocasal 2013 amb l'exposició "Mira que són bèsties!"

EL BIBLIOCASAL BESTIAL
Enguany i com es ve fent des del 2004, molts dels casals d'estiu de la vila passen per la biblioteca durant el mes de juliol. Tots aquests nens i nenes del bibliocasal veuen l'exposició temporal “Mira que són bèsties”, que estarà vigent fins al 26 de juliol.

Durant el Bibliocasal Bestial l'equip de la biblioteca els fa una visita de l'exposició, comentant coses sobre els animals, s'expliquen 4 contes sobre bèsties i després els infants tenen una estona de lectura relaxada. Cada activitat s'adapta a l'edat dels nens i nenes i té com a objectiu que els la canalla vingui a la biblioteca a passar-ho molt bé mentre llegeixen i aprenen. 

Tot seguit podeu veure imatges dels primers grups que han vingut: El Casal d'Estiu Municipal (els grups de 1r, 2n, de 3r i de 4t de primària), els menuts de P2 de l'Escola El Carme i els Gegantons de P2 de l'Escola Bressol La Fil·loxereta. Durant aquesta primera setmana del Bibliocasal bestial han vingut més un centenar de nens i nenes dels Casals a fer a l'animal a la biblioteca. Durant les properes setmanes anirem penjant més fotografies del Bibliocasal Bestial, amb els nens del Casal de La Mainada, l'Esplai Xip Xap del Col·legi Sant Josep, els Capgrossos de P2 de l'Escola Bressol La Fil·loxereta i els grups de P3 a P5 del Casal d'Estiu Municipal. 

2n del casal municipal
2n del casal
3r i 4t del casal
3r i 4t del casal
P2 d'El Carme
P2 d'El Carme
1r del casal
P2 de la Fil·loxereta ("els gegantons")
1r del casal (segon subgrup)
1r del casal

L'exposició "Mira que són bèsties" consta de les següents seccions:

Les bèsties EXTINGIDES i en PERILL D’EXTINCIÓ
Les bèsties FASTIGOSES
Les bèsties PERILLOSES
Les bèsties DE GRANJA
Les bèsties DE CASA
Les bèsties PROPERES
Les bèsties FANTÀSTIQUES
Els BESTIARIS


Sobre l'exposició:
Ja en temps immemorials les faules van aprofitar-se dels animals per posar en evidència el
comportament dels humans (que si un corb presumptuós, que si un cérvol presumit, que si
una llebre astuta...) i des d’aleshores ençà, les bèsties s’han passejat còmodament, com a
casa, pels paratges de la literatura infantil i juvenil. Intentar de fer-ne una classificació --així com de les persones!-- no deixa de ser una animalada; tot i així, us convidem a passejar per aquesta exposició d’històries animals …

Aquesta exposició està organitzada pel Consell Català del Llibre per a Infants i Joves (CLIJCAT) conjuntament amb la Diputació de Barcelona. Per a més informació vegeu aquest enllaç: http://www.clijcat.cat/consell/catala/exposicions.php

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada